5 суперхрани за предотвратяване на диабет при жените

15554
5 суперхрани за предотвратяване на диабет при жените
Снимка: iStock

Поради биологичното несъответствие и различията в начина на живот много заболявания засягат мъжете и жените по различен начин. Въпреки че и са еднакво изложени на риск от развитие на хронични здравословни състояния, разпространението, усложненията и рисковите фактори се управляват от вътрешни фактори.

Когато става въпрос за диабет тип 2, от решаващо значение е жените да се грижат допълнително за себе си, особено когато планират бебе или ако вече са бременни.

Туршията, която задължително трябва да консумирате, ако имате диабет

За диагностицираните с диабет правилната диета е от първостепенно значение за контролиране на заболяването. В менюто им задължително тр...

Най-простият начин е да ядете здравословна и питателна храна, да подсилите имунитета и да балансирате нивото на кръвната захар. Ето пет супер храни, които всяка жена трябва да включи в менюто си, за да избегне диабета по-късно в живота.

1.            Мазна риба

Мазните риби като сьомга, скумрия, сардини, риба тон и аншоа са чудесни източници на омега-3 мастни киселини, докозахексаенова киселина и ейкозапентаенова (EPA). Получаването на тези мастни киселини в достатъчни количества подобрява инсулиновата чувствителност, нивата на липидите и да възстанови хормоналната функция.

2.            Джинджифил

Джинджифилът се счита за най-здравословната подправка в света, така че трябва да бъде в списъка ви със суперхрани. С високото съдържание на антиоксиданти и противовъзпалителни свойства, джинджифилът може да намали нивата на захар в кръвта на гладно и да подобри инсулиновата чувствителност. Добавянето на джинджифил към вашето меню е полезно за сърцето, щитовидната жлеза и храносмилателната система. Мощната подправка може да се добави към менюто по много начини. Можете да използвате суров корен от джинджифил или джинджифил на прах, за да подобрите вкуса на храната и впоследствие да спечелите невероятните ползи за здравето от тази подправка.

Диабетиците могат да си позволят ТЕЗИ въглехидрати

Когато имате диабет, трябва да сте разумни при избора на здравословна храна. Въпреки че диетите с ниско съдържание на въглехидрати са п...

3.            Куркума

Куркумата е подправка, използвана за придаване на златист цвят на кърито, тя предлага безброй ползи за здравето. Нейните противовъзпалителни и антиоксидантни свойства са полезни при лечението и намаляването на риска от развитие на определени заболявания, включително тези, при които нивото на захар в кръвта се повишава. Куркуминът, който е основното съединение в куркумата, се казва, че регулира функциите на панкреаса и също така балансира нивата на инсулин в тялото.

4.            Зеленолистни зеленчуци

Зеленолистните зеленчуци са с ниско съдържание на калории и съдържат лесно смилаеми фибри, които могат да се абсорбират от тялото бързо, без да повишават нивото на кръвната захар. Те са богати на витамин С.

5.            Орех

Скритите симптоми на диабет

Предупредителните признаци на диабет тип 2 могат да се проявят 20 години преди диагностициране на заболяването. Повишените нива на кръ...

Орехът е най-хранителната и здравословна ядка. Мастните киселини в орехите могат да защитят сърцето ви, като увеличават количеството добър холестерол и намаляват нивото на вредния. Изследванията показват, че ежедневният прием на орехи може да помогне за управление на нивото на кръвната захар и за намаляване на риска от затлъстяване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com