5 съвета за успешна отворена връзка

4271
5 съвета за успешна отворена връзка
Снимка: iStock/Guliver

Отворената връзка е постоянна връзка, в която партньорите си дават един на друг разрешение да не бъдат изключително сексуални или емоционални един с друг.

Как изглежда една отворена връзка варира от двойка до двойка. На някои двойки ще бъде позволено да имат еднократен сексуален контакт, докато други може да нямат проблем с многократния контакт с други хора. Всичко зависи от самата двойка, дали партньорите се съгласяват един с друг само за секс или дали е позволено да изградят емоционална връзка. В някои случаи единият партньор може да взаимодейства с други хора, докато другият остава моногамен.

Защо някой решава да има отворена връзка?

Това може да ви се стори странна идея. Защо някой би искал това, такава свободна връзка? Но знаете ли, че много хора си мечтаят да правят секс с някой, различен от техния редовен партньор? Около две трети от жените мислят за секс с някой друг. И това не е непременно знак, че нещо не е наред във връзката. Понякога партньорите ще се чувстват по-щастливи в свободна връзка.

Безразличие в една връзка. Как да го преодолеем?

Емоционалната близост в една връзка не е дадена веднъж завинаги, нито е случайна. Когато се обърнете към партньора си за помощ, подкреп...

Запомнете добре!  Изборът на моногамна или небрачна връзка зависи изцяло от вас и вашия партньор. Каквото и да изберете, едното не е нито по-добро, нито по-лошо от другото.

Съвети за успешна отворена връзка

Вие и вашият партньор сте в отворена връзка или обмисляте отворена връзка? Прочетете 5 съвета за успешна отворена връзка!

1. Помислете какво харесвате един в друг и го изразете по положителен начин. Пример: „Нищо не ми липсва и съм много щастлив с теб. Обичам те. И все пак откривам, че имам нужда от вниманието на други хора."

2. Дайте да се разбере, че се обичате и че няма причина да се съмнявате в тази любов.

Митове за успешна връзка

Дори и най-голямата любов не може да оцелее, когато се сблъска с нереалистични вярвания за това какво ще направи една двойка щастлива. ...

3. Поставете ясни граници. Обсъдете заедно какво си позволявате един на друг да правите и какво не е приемливо. Например, помислете за сексуална или емоционална връзка с някой друг, за безопасност (STD), за това дали да кажете на редовния си партньор или не, за еднократен или многократен контакт и т.н. Важно е и двамата да подкрепяте тези избори .

4. Култивирайте взаимно доверие един към друг. Отворената връзка може да бъде успешна само ако имате дълбоко доверие един в друг и в чувствата си .

5. Опитайте първо! Не скачайте веднага в дълбоката вода. По този начин можете да проверите дали свободната връзка наистина ви харесва, или реално не е както сте си го представяли.

Кулидж ефект

Възможно е след като правите секс с някой друг, да се почувствате по-склонни да правите секс със собствения си партньор. В биологията това явление се нарича ефект на Кулидж. Този ефект описва феномена, при който хората - особено мъжете - губят сексуален интерес към настоящия си партньор с течение на времето. Въпреки това, те все още имат интерес към други хора. Когато правите секс с някого извън обичайната ви връзка, това предизвиква подновен сексуален интерес към редовния ви партньор

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com