5-те елитни интериорни дизайнерси решения, които ще са хит през 2022 г.

18013
5-те елитни интериорни дизайнерси решения, които ще са хит през 2022 г.
Снимка: iStock/Guliver

През 2022 г. ще има пет нови интериорни тенденции, които трябва да се имат предвид при избора на декор, мебели и създаване на дизайн на някоя стая в дома ви. Тенденцията с органичните форми тече плавно от 2021 г., винтидж модата се завръща на всеки няколко години, а цветното стъкло за декорация може да се намери не само в новите колекции, но и на битпазарите. Нека да разберем какво ще направи вашия интериор актуален и привлекателен.

1.       Органични форми

Как да промените дома си в ХЮГА стил и какво представлява това

Хюга е стил в обзавеждането, характерен за Скандинавия. Води началото си от Дания и съчетава уюта, домашния комфорт, топлината и спокой...

Естествените материали и цветове бяха много популярни в дизайна на изтичащата 2021 г. Сега към тях се добавят и меките форми, заимствани от самата природа. Гладките линии се появяват при изработката на големи мебели, малки предмети на декора. Холни маси, фотьойли и дивани вече изглеждат като част от ствола на дърво или издълбани в скала.

2.       Цветно стъкло

Стъклените вази, скулптури, дори витражите стават модерни през новата година. Основното е, че стъклото има наситени ярки цветове. Цветни предмети за декор и съдове могат да бъдат намерени в нови домашни колекции или дори взети назаем от нашите баби - цветните очила бяха доста популярни в миналото.

3.       Метал

Футуристичният дизайн, отличаващ се с металния си блясък, отново са на мода. Алуминият и стоманата ще изглеждат добре в кухнята, а сребърните нюанси са подходящи за текстилен декор.

4 цвята, които да приветствате в дома си за повече щастие

Всички сме виждали хора с колоритни същности и има причина да ги наричаме така. Те са смесица от няколко емоции и тяхната личност, изгл...

4.       Ярки акценти

За да изглежда интериорът модерен, трябва да добавите ярки цветове към него. Боядисвайте стените и вратите в различни цветове – оставете ги да контрастират. Не забравяйте за ярките елементи на декора - можете да окачите необичайни завеси или да наредите столове със закачлива тапицерия.

5.       Винтидж и антични предмети

Ретро предмети и мебели, получили втори живот след обработка или реставрация, отново са на мода. Подобни неща ще се появяват все повече и повече в дизайнерските предложения през 2022 г. Случва се така, че някаква дървена пейка се е променила до неузнаваемост, превръщайки се в модерна скамейка за коридора.

Има неща в дизайна, които вече са безнадеждно остарели. Въпреки това хората продължават да използват тези решения, като харчат много пари за тях. Например, многостепенните осветени тавани, преградите от гипсокартон и пластмасовите душове са останали в миналия век.

Как да направите малка всекидневна по-функционална

Малките пространства имат своите предимства - по-лесно се почистват и по-лесно се създава уютна атмосфера. Компетентният подход към пла...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Пожелания за Цветница - кой има имен ден на 28 април 2024

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com