5-те тайни, които никога не трябва да издавате

3143
5-те тайни, които никога не трябва да издавате
Снимка: iStock

“Щастието обича тишината” - ако все още не сте научили този ценен урок, то рано или късно ще започнете да живеете на този принцип. Особено внимателно трябва да подбираме думите и събитията, които споделяме с околните, защото не всеки ни желае доброто. Дори обратното - нашите успехи и щастие събуждат гняв и завист дори и у някои от най-приближените ни. 

Избягвате да говорите публично за няколко неща

И колкото и да не ни се вярва - енергията на тези хора може да осуети плановете ни. А може и самите завистници да предприемат съответните мерки, за да ви спрат. Затова ви съветваме да избягвате да говорите публично особено за няколко неща:

Какви са плановете ви

Колкото повече говорите за плановете си, толкова по-малко вероятно е те да се случат. Особено така както сте си го представяли. Негативните мисли на близките ви може да се материализират и тотално да объркат представите ви за бъдещето. Кроете планове и действайте по тях, но избягвайте да ги споделяте с околните.

Как да привлечем щастието - знаци и ритуали

Проблеми в семейството

Каквото се случва вкъщи е по-добре да не излиза от границите на дома. Обсъждането на интимни теми с чужди хора е като нож в гърба на любимия ви, особено ако споделяте някои не толкова приятни неща за него. А недоброжелателите веднага биха се възползвали от това, за да създадат още по-големи интриги. По този начин вие сами поставяте под въпрос развитието на връзката си.

За успехите си

Всеки иска да се похвали пред близките си какво е постигнал дотук, но това в някои случаи само може да стопира този процес на израстване. Говоренето за собствените ви постижения би изглеждало като самохвалство в много очи, а други биха ви завидели. Както и да го приемат околните, то негативната енергия веднага ще бъде изпратена към вас и е много вероятно късметът ви да избледнее. Избягвайте да говорите твърде много за успехите си или ги споделяйте само с хора, които са наистина важни за вас.

50 отговора на въпроса: "Какво е щастие?"

Финансово състояние

Още нещо, което прави лошо впечатление на околните, е постоянното говорене за пари. Не изтъквайте колко сте добре материално, защото това освен завистници, може да ви създаде и по-големи проблеми - измамници или крадци може да “надушат” вашето богатство и да започнат да кроят планове за завземането му.

Клюки

Ако се включите в разгорещен разговор, включващ най-вече разни клюки и “жълти” новини за другите, вие затвърждавате, че сте на толкова ниско ниво, колкото заклетите клюкари. Избягвайте подобни групички и разговори, защото най-малкото разваляте реномето си по този начин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com