6 цвята дрехи, които озаряват дамите над 50

36648
6 цвята дрехи, които озаряват дамите над 50
Снимка: iStock/Guliver

С възрастта външният вид на жената се променя - и не само теглото, формата, но и как изглеждат някога познатите дрехи и техните цветове на една жена. Това кара жените често дори подсъзнателно да бъдат по-внимателни с избора на дрехи в един или друг цвят.

Често жените над 50 години, тъй като се притесняват за външния си вид, избягват много цветове, които, напротив, могат да им стоят най-добре.

Стилистите Елизабет Косич и Карол Дейвидсън споделиха шестте цвята, от които смятат, че ще се нуждаят жените над 50 години.

1. Тъмно син цвят

С напредване на възрастта косата ни побелява, кожата ни потъмнява, а тъмните дрехи правят визията ни още по-мрачна. Това важи особено за черното, най-резкият от всички тъмни цветове. Стилистите препоръчват да го замените с тъмно синьо. Тъмно синьото се съчетава добре със светли и пастелни цветове и не е толкова депресиращо като черното.

Ярки и сочни: Модерните цветове в дрехите на сезон пролет-лято 2023 г.

2. Мек бял цвят

Според стилистите определени нюанси на бялото са подходящи за жени в елегантна възраст, те могат да придадат на нейната визия свежест и младост.

Ярко бялото може да бъде твърде ярко за жена над 50 и да подчертае твърде много лицето й, слонова кост може да придаде на лицето жълто-зелен оттенък.

Решенията, които предлагат са меко бяло. Меко или деликатно бяло, което е основна част от гардероба през цялата година, подходящо за всички тонове на кожата.

3. Пурпурен червен нюанс

С възрастта много жени гравитират към неутралните цветове. Но това не е съвсем правилно, няма нужда да се отказвате от ярки цветове. Ако сте над 50 и искате да добавите уау фактор към гардероба си, стилистите препоръчват цвета на годината Viva Magenta на Pantone за 2023 г., малиново червено. Не е задължително да е червеночервена рокля или костюм - шал, яке, колан или чанта с такъв изразителен нюанс ще освежат обичайния външен вид.

4. Цвят бордо

Друг нюанс на червеното, препоръчван от стилистите за жени над 50 години в гардероба им, е бордото. Това е елегантен и изтънчен нюанс, който добавя нотка лукс към всеки ансамбъл. Можете да носите бордото или да го използвате като акцент, който ще придаде изисканост на вашия стил.

5. Нежно розов цвят

Ако лилавото и бордото изглеждат твърде смели за жени в елегантна възраст, потърсете по-меки розови нюанси. Въпреки че някои хора избягват розовото след определена възраст, вярвайки, че е твърде младежко или недостатъчно универсално, но това не е така.

Мек розов руж внася фина нотка на женственост и освежаващ цвят в тоалетите. Този нюанс е много подходящ за различни тонове на кожата, може да се използва както в ежедневни, така и в официални визии.

Дрехи в какви цветове трябва да носим според нашата професията

6. Маслинено зелен цвят

През 2023 г. зеленото се превърна в голяма тенденция. А маслиненозеленото облекло е по-скоро мило, нежно неутрално зелено, което се предлага в гама от светли, тъмни, топли и студени нюанси.

Маслиненозеленият цвят може да се комбинира с различни акцентни цветове, добре се съчетава със спокойни неутрални нюанси - сиво, бежово, млечно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашният ви любимец се промъква в леглото ви: Ето какво са открили изследователи

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 15 май /валутен калкулатор/

Как да освежите уморените клепачи: процедури, които определено помагат

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com