6 начина да направим дома си по-уютен за празниците

6522
6 начина да направим дома си по-уютен за празниците
Снимка: jplenio / Pixabay

Зимата е времето, в което все повече прекарване време у дома. Затова е хубаво да направим това време удобно и уютно. Това е времето, когато идват и най-светлите зимни празници и ни събират около масата. Поради тази причина има няколко начина, по които можете да направите тази част от годината още по-приятна.

Ново спално бельо

Направете спалнята по-уютна с 5 съвета за „зимен“ интериор

Много малко остава до настъпване на истинската зима. Време е да създадете уютно място във вашия апартамент, където можете да се отпусне...

Няма нищо по-приятно от това да си легнете в чисто, меко и пухкаво легло. Сменете спалното си бельо. Зимата е идеалният момент затова, защото идват и празници, а тогава по традиция е добре да направите нещо ново за дома си. Според различни поверия, на Бъдни вечер трябва да има нещо ново в дома, за да бъде обновен и щастлив през следващата година. Подарете си ново спално бельо и ще се почувствате по-уютно през зимните вечери.

Пухкави декоративни възглавници

Какво по-хубаво от това да се сгушите на дивана с пухкава декоративна възглавница. Тя ще ви дава топлина, но също така ще радва сетивата ви с мекия си допир. Към възглавниците можете да добавите и мека завивка, с която да обгърнете тялото си, когато прекарвате време в хола със семейството си или близки приятели.

Топлина под краката ви

Разбираемо е много хора да избягват килимите. Те са съдържат прах, акари и са като цяло трудни за поддръжка. През зимата обаче няма нищо по-хубаво от това да стъпите върху мек и пухкав килим, който да обгърне тялото ви. Прибавете преди това един горещ душ и идилията е пълна.

Слабо осветление

Как да направите малка всекидневна по-функционална

Малките пространства имат своите предимства - по-лесно се почистват и по-лесно се създава уютна атмосфера. Компетентният подход към пла...

Романтиката в дома зависи и от осветлението, което използвате. Работната светлина, която е силна, не е подходяща за зимните дни и вечери. Да, светилна е нужна, но тя може да бъде леко приглушена. Можете да поставите на различни места лампи, които да се редуват със светенето. По-слабото осветление определено създава предпоставка за уют и интимност.

Промяна на дивана

Диванът винаги може да бъде променен и за пълен уют да се добави нещо към него. Сменете дамаската или пък добавете пухкава кувертюра. Така ще имате още едно приятно място през деня и вечерите, на което да прекарате времето си. Заниманията, като четене на книга, гледане на филм или дори работа, ще са много по-приятни.

Снимки на видими места

Уютът на дома се постига със спомени. Поставете снимки, които ви карат да се усмихвате, на видими места.  По този начин ще направите пространството свое и с удоволствие ще прекарвате време в него. Освен това, гостите също ще останат с впечатление, че това е домът ви и вие се чувствате комфортно в него. Все пак, те ще оценят и фактът, че споделяте тези спомени с тях.

3 чудесни напитки, които създават уют в хладните вечери

През късната есен и зимата често е необходимо да се затоплите с топла и вкусна напитка. Има много рецепти за затоплящи коктейли. Затопл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

5 стайни растения, които ви помагат да отслабнете с чудодейната си енергия

Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците

Експерт: Струва ли си да купувате по-скъп шампоан?

Експерт: Качественото месо се познава още в магазина по това

Досега сте яли сиренето грешно - ето как е правилно

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com