6 начина, по които могат да ви откраднат Facebook профила

11618
6 начина, по които могат да ви откраднат Facebook профила

Никога не забравяйте да пазите добре профила си във Facebook, защото има много недоброжелатели, които само чакат да направите грешка и да откраднат завинаги профила ви. Ето няколко начина, по които това може да стане:

1. Слаба парола – всички знаем, че паролата е от изключителна важност, ако искате да запазите профила си от недоброжелатели. Никога не използвайте в паролата името си, датата си на раждане или името на любимия си човек. Винаги комбинирайте цифри, букви и символи, за да сте максимално защитени.

Ще оцелее ли социалната мрежа, в която поддръжниците на Тръмп и конспирацията виреят?

Докато основните социални мрежи избраха да блокират тези публикации, които споделят невярна информация и / или подбуждат към насилие с...

2. Влизане в публични Wi-Fi мрежи – никога не се включвайте в безплатни wi-fi мрежи в някое случайно кафене или мол. За предпочитане е да използвате мобилния си интернет. Чрез обществените мрежи лесно могат да проникнат в профила ви, защото те са незащитени и всеки хакер, може да се добере до личната ви информация, ако сте свързани към обща мрежа.

3. Кликане на подозрителни линкове – никога не кликайте на линкове, които не знаете накъде водят! Има много спам съобщения, които могат да бъдат изпратени дори и от най-добрия ви приятел, без той да знае. Когато кликнете на даден линк, който има за цел да открадне личните ви данни, няма връщане назад, затова бъдете много внимателни.

4. Имейли от Facebook – много хора получават фалшиви имейли от сходни на Facebook имена, които обаче нямат нищо общо със социалната мрежа. Най-честият начин, по който хакери крадат пароли, е да се представят за Facebook и да ви подканят чрез мейл да си смените паролата, защото вашата изтича или е прекалено несигурна. Дават ви линк, който много прилича на Facebook, но всъщност е измислен сайт, в който ви карат да въвдете старата си парола напълно доброволно, уж за да я смените. Така те виждат каква е паролата ви и за нула време се оказвате без личен профил.

5. Влизане в профила ви от чужди компютри – никога не влизайте във Facebook профила си от чужди компютри или мобилни устройства, защото без да искате можете да запаметите паролата си и някой недоброжелател може да се възползва от това.

Турция разследва Facebook и WhatsApp

В понеделник турските регулаторни органи започнаха разследване на гиганта в социалните мрежи Facebook и на неговото месинджър приложени...

6. Липса на мобилен номер – винаги свързвайте Facebook профила си с мобилния си телефон. Когато оставите телефонен номер, винаги можете да поискате възстановяване на паролата си. За още по-сигурно можете да настроите профила си така, че да ви изпраща СМС с код, всеки път, в който се опитате да влезете в профила си. Така, ако някой друг се опита да го направи, няма да успее, защото само вие виждате кода на СМС във вашия телефон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com