6 неща, които да правите, за да се грижите по-добре за себе си

3100
6 неща, които да правите, за да се грижите по-добре за себе си
Снимка: Unsplash

Важно е да се грижим добре за себе си, защото рядко някой друг ще го направи вместо нас. За да имате пълноценно ежедневие, което е изпълнено с щастие и достатъчно грижа за самите вас трябва да правите тези шест неща: 

1. Спрете с негативизма

Знаем, че всичко около нас крещи негативизъм - медиите, средата, в която живеем, а понякога дори нашето семейство и приятели. Пристрастието на негативизма може да бъде една от най-изненадващите дупки по пътя към грижа на самите себе си. Оказва се, че вашето мислене може да направи голяма разлика в това дали се чувствате добре или не. Фокусирането върху лошите неща може да ви доведе дори до депресия. Никой не иска това. 

6 неща, които мъдрите хора съветват да не споделяте на никого

Свикнали сме да споделяме събития от живота си, особено хубавите, веднага щом ни се случат и това е нещо естествено. Нима не бихте иска...

2. Бъдете постоянни

Като говорим за това да имате добра грижа за себе си, то трябва да се погрижите да сте постоянни в тези усилия. Не помагате на никого ако направите нещо полезно за вас веднъж и след това забравите да го правите цял месец. Грижата за вас самите изисква работа - било то да оставяте деня си зад себе си, за да си легнете навреме, да планирате, пазарувате и приготвяте здравословни ястия или да спазвате рутинните упражнения.  Признаването на тази реалност може да ви помогне да бъдете реалисти и нежни със себе си, така че да можете да търсите компромиси и по-добри решения, които да отговарят по-добре на вашето енергийно ниво.

3. Спрете да изпитвате чувство за вина

Много хора изпитват чувство за вина, когато искат да се грижат за себе си, особено ако преди това са се раздавали много за другите. Трябва да забравите за това чувство за вина и да си спомните нещо важно - не може да помогнете на другите, ако не помогнете първо на себе си! Чувството за вина може да бъде силно деструктивно и да ви вкара в лоши мисли, а помните какво казахме за негативизма по-горе, нали?  Преодоляването на чувството за вина е жизненоважно по пътя към грижата за себе си. 

4. Не си обръщаме достатъчно внимание

5 мита за грижа за тялото, които не само не помагат, но и вредят

Всеки иска да има добре поддържан външен вид, здрава, равномерна, сияйна кожа и красиви здрави нокти. За да се постигне това, се изискв...

Основната причина да не се грижим за себе си е, че не си обръщаме достатъчно внимание. Снизхождението към собствените ни нужди и проблеми ни спира да се грижим за себе си - този праг е различен за всеки. Някои си казват, че ще отидат на лекар по-късно, защото сега трябва парите от семейния бюджет да идат за друго, други хора казват, че ще се наспят после, защото трябва да сега да изчистят, да изперат или да работят. Запомнете, че ако не се погрижите за себе си, то в даден момент тялото ви само ще дръпне ръчната спирачка и така или иначе няма да може да вършите тези неща. 

5. Не си почивате

Когато се изтощите, губите дисциплина и самоконтрол. И въпреки това много хора не си вземат нужната почивка, а пият кафета, енергийни напитки и не спират да работят. Този доклад може да се завърши и след като се наспите! Много е възможно ако сте преуморени да допуснете много грешки, които след това да ви изядат главата. Изградете си навици на почивка. Не е нужно да правите геройства и да не спите по цели нощи. Приемете, че вие сте на първо място.

6. Не толерираме провала си

Ние всички правим това. Няма един нормален човек, който да не го е яд когато направи грешка. Всички грешим. Просто сме хора. Важно е да приемете това. Разбира се, редно е да научите урока си и да не го повтаряте, но не е проблем, че сте объркали нещо. Често най-големите ни съдии и критици сме самите ние. Щадете себе си малко. Много често причината за объркването на нещата може дори да не е във вас самите. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно