6 признака за разпознаване на алкохолика от пръв поглед

13973
6 признака за разпознаване на алкохолика от пръв поглед
Снимка: iStock

Разпознаването на признаците на алкохолизъм може да бъде от решаващо значение за идентифициране на потенциални проблеми и за подпомагане на хората да получат необходимата им подкрепа. Въпреки че не е възможно да се определи алкохолната зависимост на някого с абсолютна сигурност от пръв поглед, има няколко ключови индикатора, които могат да предизвикат безпокойство. Ето шест признака, които могат да ви помогнат да разпознаете алкохолика от пръв поглед.

Физически вид

Един от най-видимите признаци за алкохолизъм е външният вид на човека. Честата консумация на алкохол може да доведе до зачервяване или почервеняване на лицето, кръвясали или стъклени очи и разчорлен външен вид. Възможно е също така да се появят признаци на лоша хигиена и занемаряване на личното обгрижване.

Изповед: Алкохоличка съм от осем години. Но се изправих срещу себе си

Непостоянно поведение

Алкохолът може значително да повлияе на поведението и емоционалното състояние на човека. Лицата, борещи се с алкохолизма, могат да проявят внезапни промени в настроението, агресия, раздразнителност или депресия. Възможно е също така да се ангажират с рисково поведение или да изпитват затруднения да контролират импулсите си.

Честа консумация на алкохол

Честата консумация на алкохол може да бъде ясен признак за алкохолизъм. Това включва пиене в неподходящо време или в ситуации, в които това е социално неприемливо, например в работно време или сутрин.

Пренебрегване на отговорностите

Алкохолизмът често се отразява на способността на човека да изпълнява своите задължения и отговорности. Следете за признаци на пренебрегване, като например влошаване на резултатите в работата или в училище, чести отсъствия или обтегнати отношения със семейството и приятелите. Възможно е също така да изпитват финансови затруднения поради това, че изразходват значителна част от доходите си за алкохол.

Симптоми на абстиненция

Алкохолната зависимост може да доведе до физически и психологически симптоми на абстиненция, когато лицето се опита да спре или намали употребата на алкохол. Следете за признаци на треперене на ръцете, изпотяване, гадене, тревожност или безсъние. Тези симптоми могат да показват, че лицето изпитва алкохолна абстиненция.

7 индикации, издаващи, че сте се запознали с АЛКОХОЛИК

Социална изолация

Хората, които се борят с алкохолизма, често се изолират от социални дейности и взаимоотношения, които не се въртят около пиенето. Те могат да се оттеглят от семейни събирания, да избягват приятели, които не пият много, или да загубят интерес към хобита и дейности, които някога са харесвали. Изолацията може да изостри зависимостта им и да попречи на възстановяването им.

Важно е да се отбележи, че алкохолизмът е сложен проблем и тези признаци могат да варират при различните хора. Освен това тези признаци сами по себе си може да не потвърждават окончателно алкохолизма на някого. Ако подозирате, че някой може да се бори с алкохолизъм, е важно да подходите към ситуацията със съпричастност и да го насърчите да потърси професионална помощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 зодии, които са страстни любовници

Яжте и отслабвайте: Идеалните закуски, с които да задвижите метаболизма си

Как да боядисаме яйца без химикали - лесен начин, с който ще изненадате гостите за Великден

Как да се справим с подпухналите очи всяка сутрин?

Понеделник след Великден - как се нарича този ден

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com