6-те чужди езика, с които ще успеете в бизнеса

17944
6-те чужди езика, с които ще успеете в бизнеса

Преди време създателят на Microsoft и настоящ най-богат човек в света Бил Гейтс заяви, че съжалява само за едно - че не говори чужди езици. Да владееш чужд език наистина е богатство и може да помогне изключително много в кариерата. Американското издание Entrepreneur е посветило статия на езиците (освен английски), които са най-полезни в бизнеса.

Ето кои са те: 

8-те навика на наистина организираните хора

Ако имате амбицията да успеете в кариерата, си е почти задължително изискване да бъдете организиран човек. Но не се притеснявайте, ако...

Испанският език. Той е използван в голямото икономическо пространство на Южна и Централна Америка. Там се развиват все по-засилено икономиките на Мексико, Аржентина, Чили, Перу, Колумбия и Венецуела. Всичко това, допълнено с влиятелния пазар на Испания и испаноезичната етническа общност в САЩ, чиято покупателна способност годишно надхвърля 1 трлн. долара, убеждава, че испанският език ще бъде все по-важен за бизнеса. Като иберо-романски език, испанският използва латиница и е сравнително по-лесен за учене за хората, които вече знаят английски, спрямо други важни езици за бизнеса по света, като китайския с неговите йероглифи. 

Португалският език. Бразилия бързо се развива в последните години и се превръща от развиваща се икономика, в една от най-богатите нации в света. Тя има голямо население, природни ресурси и развиваща се технологична общност. Умението да се говори на португалски е голям актив в опитите да се проникне в местната бизнес култура, с нейните особености.

Кои са останалите езици, които са най-полезни в бизнеса може да прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com