6-те най-добри средства при акне

1382
6-те най-добри средства при акне
Снимка: iStock

Акнето е заболяване на кожата, което може да се прояви по много и различни причини. Едни от основните фактори, които влияят за появата му са стреса, хормоналните нарушения, по- високата активност на мастните жлези, лошата храна, мръсния въздуха и други. Акне може да се появи и при използването на някои видове гримове и козметика или при приема на определени лекарства.

Поради това е необходимо да се направи консултация с дерматолог и да се направят редица изследвания, за да се определи на какво точно се дължи появата му, за да може проблема да бъде овладян. И докато очаквате резултатите и да ви бъде предписано подходящото лечение, можете сами у дома да изпробвате 6 от най-добрите средства, с които да третирате акнето,  за да облекчите симптомите.

Акнето признак на хормонален дисбаланс ли е?

Акнето е състояние на кожата в резултат на излишната мазнина, произвеждана от мастните жлези. Обикновено се появява на лицето и гърба, ...

1.За да поддържате кожата на лицето си свежа, чиста и без черни точки е добре да я ексфолирате. Един от начините е да използвате сода за хляб. Тя е идеална за почистване на лицето, за премахване на излишния серум и на мъртвите клетки. С нея ще намалите бактериалния растеж и ще намалите киселинността на кожата, като така ще предотвратите появата на акне.

2.Медът е природен продукт с много противовъзпалителни и антибактериални свойства. Той хидратира и подхранва кожата и я прави мека, свива порите и контролира омазняването. За да се справите с акнето, можете да използвате чист мед или да го добавите като съставка към маската си за лице. Така той ще предотврати растежа на бактериите и ще стимулира растежа на новите клетки.

3.Витамин А е един от най-важните за здравата кожа. Съдържащият се в него Ретинол,  помага за регенерирането на кожата, стимулира деленето на клетките, действа противовъзпалително и подпомага оздравяването на кожата при акне. Локално можете да използвате различни кремове и маски, които съдържат витамин А.

4.Зеленият чай е още едно средство за справяне с акнето. Той съдържа много полифеноли и антиоксиданти, които имат редица антимикробни свойства. Можете да го добавите към маската за лице, която използвате или да поставите използвано пакетче от чая директно върху кожата си. Така ще се преборите с възпалението, а клетките ще се регенерират по-бързо.

5 доказани начина да се отървете от петната след акне

Акнето е проблем, който има всяко момиче и има различни причини за това: слаб имунитет, замърсяване на кожата на лицето, излишък на себ...

5.Маслото от чаено дърво потиска развитието на бактериите, поради активните си антимикробни и противовъзпалителни свойства. То дезинфекцира кожата, намалява отделянето на мастния серум, стимулира клетките и свива порите.

6.Алое вера е растение с много приложения при различни проблеми, включително и при акне.  Със своите мощни противовъзпалителни свойства, то успокоява кожата, като предотвратява зачервяването и раздразнението й, контролира отделянето на мастен серум, като така предотвратява омазняването на кожата и запушването на порите

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com