6-те напитки и храни, които стопяват килограмите

2274
6-те напитки и храни, които стопяват килограмите
Снимка: iStock/Guliver

Когато решим, че имаме нужда да свалим някой излишен килограм, защото не се чувстваме добре в кожата си, обикновено в модерното ни съвремие винаги се обръщаме към интернет пространството. Не всичко обаче, което е много рекламирано и ви се струва правилно, ще ви донесе желаните резултати. В повечето случаи дори е обратното. 

Ако искаме наистина да свалим килограми без много мъка - то е важно да акцентираме върху добрите храни - здравословни, нискокалорични и засищащи. А в следващите редове ви даваме и няколко типични примера за такива храни:

Напитки и храни, които стопяват килограмите

Кисело мляко

Българското кисело мляко е много полезно за здравето ни. Съдържа полезни бактерии, протеин, а и ни засища. Разбира се, всяко нещо е полезно само в определени граници. Ако не искате да получите обратен ефект, съобразявайте количеството кисело мляко, което хапвате на ден, защото лактозата омазнява тялото.

5-те правила за отслабване, които не трябва да се нарушават

Киноа

Още един “модерен” продукт, използван често в здравословните рецепти и подходящ за отслабване. Киноата съдържа добри количества фибри, протеини, желязо, цинк, селен, витамин Е и други полезни вещества. Отлична добавка е и към салати, както и с нея се правят вкусни основни ястия, и дори и десерти.

Овощни плодове - круши, ябълки

Любими на много, тези плодове всъщност се оказват и отлични помощници в борбата с килограмите. Имат високо съдържание на вода и са нискокалорични, а освен това са богати на фибри - особено важни елементи за доброто храносмилане и поддържане на баланс.

ТОП 4 съвета за отслабване

Сладки картофи

Когато стане дума за диета първосигнално веднага изключваме консумацията на познатия ни картоф. Но сладките картофи не са толкова големи врагове на теглото ни. Препоръчително е да се хапват за обяд, засищат също така добре, но са по-бедни на калорий. В състава им откриваме и някои полезни вещества, сред които са витамин С, калий, фибри, бета-каротин и др.

Ядки

Ядките са отличен избор за междинно хранене и засищане за час-два, докато не дойде време за следващото основно. Те са богати на полезни вещества, но и с тяхната консумация не бива да прекаляваме, защото са калорични. Шепа ядки на ден е напълно достатъчна. Според последни проучвания ядките спомагат за подобрение нивата на холестерола, подтикват загубата на тегло и съдържат полезни за сърцето мазнини, освен това и фибри и протеини. Препоръчва се да хапвате сурови, неосолени ядки.

Грейпфрут

Грейпфрутът е най-известният цитрусов плод щом стане въпрос за сваляне на килограми. И в действителност той насърчава загубата на тегло. В добавка снабдява организма ни с фибри и витамини, поддържащи здравия ни имунитет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com