7 грешки, които съсипват телефона

36615
7 грешки, които съсипват телефона
Снимка: Getty Images

Знаете ли, че голяма част от хората несъзнателно правят грешки, с които буквално "убиват“ своя телефон? В забързаното ежедневие едва ли някой би се замислил за тези грешки и би им обърнал внимание. Но за да се радвате на вашия скъп и хубав телефон е много важно да не правите това:

1. Телефонът се зарежда през нощта

Вероятно все някога сте чували предупреждението: "Никога не оставяйте мобилните телефони включени през нощта", на което естествено не сте обърнали внимание. Литиево-йонните батерии губят капацитета си с течение на времето. Мобилните телефони също могат да прегреят, ако са включени твърде дълго и захранващият кабел използва много електричество за зареждане. Правилно е да извадите телефона от кабела веднага след като се е заредил, а не да си спите спокойно и да направите това чак на сутринта...

2. Храна върху телефона

Ако правите „работен обяд“, за да гледате онлайн видеоклипове с котки, избягвайте да хрупате направо на своя телефон. Така само може да му навредите. Да не говорим, ако без да искате върху него капнат капки от някаква течна или мазна храна.

3. Оставяне на устройството в колата

Електрониката работи най-добре при стайна температура, но колите рядко остават в този умерен диапазон. Често стават непоносимо горещи през лятото, а зъбите ни се "разклащат" през зимата. Устоявайте на желанието да оставите телефона си в колата, докато изпълнявате задачи. Това може да доведе до намален живот на батерията или повреда на компонентите.

Как можем да ограничим радиацията от мобилните телефони?

Всеки ден използваме мобилни телефони и те се превърнаха в неизменна част от ежедневието ни. Без тях все едно сме безсилни. Съдържат сп...

4. Използване на домакински почистващи препарати

Въпреки че на бутилката пише „универсален“, домакинските почистващи препарати не са за електроника. Химикалите могат сериозно да повредят екраните или да причинят неизправност на устройствата. Оставете бутилката със спрей и мокрите кърпички настрана и вместо това използвайте обикновена микрофибърна кърпа като първа линия на защита.

5. Внасяне на телефона в банята

Признайте си: Взехте телефона в банята. Време е да премахнете този лош навик от живота си. Освен че има вероятност телефонът ви да поеме всякакви микроби, вие също рискувате да изпуснете телефона си в тоалетната! Освен това, влагата и изпаренията, които се отделят по време на душ, не са никак полезни за него.

6. Не използвате калъфа

Опасно ли е спането в близост до смартфона?

Човек още от раждането си е заобиколен с различни устройства, които имат излъчвания. Според учения от пекинския университет Цинхуа Шан ...

Можете да заложите на защитен с цип джоб, но слагането на калъф за смартфон ви спестява пари в дългосрочен план, тъй като предпазва от капки, надрасквания и дори щети от вода. Така че, използвайте винаги калъфа!

7. Пренебрегване на актуализиране

Поддържането на редовни актуализации може да бъде обезсърчително, но е от решаващо значение да поддържате електрониката ви да работи правилно. Пренебрегването на актуализациите на мобилен телефон  се отразява негативно на вашите приложения, забавя работата вашето устройство и го прави по-уязвимо за хакери.

8. Използвате телефона си... като компютър

Не забравяйте - това е телефон! Не прекалявайте със сърфирането в социалните мрежи, гледане на клипове, та дори и филми. Всичко това съкращава живота му. Използвайте интернет просто да проверите нещо важно и набързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Какво никога не се прави през Страстната седмица?
Какво никога не се прави през Страстната седмица?

В Църквата думата страст се използва в два случая: когато се говори за неестественото, греховно влечение на душата, например за страстта на пиянството,...