7 грешки при грима, които състаряват дамите

2113
7 грешки при грима, които състаряват дамите
Снимка: iStock/Guliver

Свързаният с възрастта грим има свои собствени характеристики. Много е важно да се вземат предвид нюансите, промените, които времето налага върху лицето. Жените често изглеждат дори по-възрастни след гримиране, отколкото преди това. Това се случва най-често заради следните грешки:

1. Липса на подготовка

Липсата на подготовка на кожата ви за грим е първата и най-често срещана грешка, която много дами допускат. Основата за грим се нанася върху старателно почистена и овлажнена кожа. Първо сложете крем за лице, след това основа и накрая фон дьо тена. Недостатъците на кожата ще се покажат след нанасяне на фон дьо тена - всички бръчки и люспички ще се виждат ясно.

2. Неправилна тонална основа

Перфектен тон на кожата не може да се създаде с грешния продукт. Дебелият слой и плътната структура ще създадат ефект на маска, ще подчертае всички промени, свързани с възрастта. За ежедневен грим изберете леки текстури и маскирайте проблемните зони с коректор. Течните продукти със светлоотразяващ ефект са оптималното решение. Добре е, ако съставът е овлажняващ.

3. Тъмен фон дьо тен

5 правила за сваляне на грима без да увредим кожата

Премахването на грима е голяма мъка за някои дами. Нещо боде, пари, дразни очите. И след процедурата кожата става зачервена и се лющи. ...

Твърде тъмният фон дьо тен визуално ще подчертае всички несъвършенства, ще направи лицето грубо, кожата тежка. Разбира се, искате лицето ви да изглежда по-бронзово и докоснато от слънцето, но това ще има отрицателен ефект върху визуалната свежест. Оптималното решение е светъл тон, но не прекалено много, в противен случай видът ви ще се окаже болнав. Той трябва да съответства на тона на кожата, да не се различава с повече от 1 тон.

4. Пудра

Мнозина обичайно фиксират грима с пудра, вярвайки, че блясъкът разваля визията. Леки, свободни структури, с не твърде тъмен тон - могат да помогнат за фиксирането на грима, особено в Т-зоната. Но компактните пудри са лошо решение. Те се загнездват в бръчките и правят лицето като маска. Нанесете пудра с пухче, четка, а не гъба. Слоят не трябва да е плътен!

5. Тъмен руж

Ружът е незаменима част от грима, той ще помогне за освежаване на лицето, ще го накара да изглежда по-младо, по-отпочинало. Но ружът не трябва да е нито ярък, нито тъмен. Изберете меки, нежни нюанси в розовата и прасковената палитра. Кафявите тонове са най-лошата възможна идея.

5 трика за ефектен грим

Жените обичат да изглеждат перфектно, независимо от възрастта. Някои използват ярък грим всеки ден, други се ограничават в използването...

6. Черна очна линия

Очната линия в грима е доста опасно начинание, особено ако използвате очна линия в черни тонове. Тя прави лицето по-грубо, прави чертите тежки и подчертава възрастовите промени. Черната очна линия е най-лошият избор. Но кафяв, сив молив, добре разнесен е това, от което се нуждаете. И не забравяйте да насочите линията нагоре, но не я правете твърде дълга. Добре е да се откажете безусловно от черната очна линия на долния клепач, ако не искате да изглеждате с 10 години по-възрастни.

7. Матово червило

Матовите червила са друго неподходящо решение, те са подходящи само за безупречно равномерни устни. Уверете се, че хидратирате устните си, редовно ги ексфолирате и избирате гланцови, овлажняващи червила.

Тези гафове пречат на създаването на наистина свеж и красив образ на съвременна жена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com