7 хитрини за справяне с хроничната умора

26470
7 хитрини за справяне с хроничната умора

Лесно се изморявате и ви липсва енергия? При днешния начин на живот това са често срещани оплаквания. Има обаче някои неща, които можете да направите сами, за да подобрите тонуса си. Ето кои са най-препоръчваните от лекарите.

1. Сутрин пийте чай, а не кафе

Повече от 40 минути сън през деня са опасни за здравето

Продължителният дневен сън и прекалената уморяемост са свързани с риска от възникване на метаболитен синдром – по-конкретно с нар...

Високите дози кофеин може да задействат химическо увеселително влачке, което да причини спадове на енергията след обяд. Чаят има по-ниска доза, която се отделя по-бавно.

2. Приемайте достатъчно витамин B6 и витамин B12

Лекарите препоръчват много B6 като естествен начин за потискане на умората. Може да се пие в големи количества, тъй като е разтворим във вода и организмът ще изхвърли всичко, което не му е необходимо. Синтетичният B12 също повишава енергията, който ще ви помогне да не се сринете няколко часа по-късно, както прави кофеинът. Повечето хранителни добавки, съдържащи тези витамини, вършат работа, включително и формулите B-комплекс.

3. За обяд изберете протеини

Защо трябва да пием магнезий при активен начин на живот?!

Магнезият бори стреса и умората Живеем в изключително забързано време, в което ежедневно сме изложени на стрес и умора. Ако усещате ли...

Прекалено многото въглехидрати под формата на хляб, макарони, спагети, бял ориз, картофи и захар ще покачи прекалено бързо кръвната ви захар, което кара организма да отделя инсулин. Следващия „захарен спад” ще ви накара да се чувствате изтощени час или два по-късно. Придържайте се към протеини и богати на фибри храни на обяд и запазете картофите и пастата за вечеря, така че да спите добре и да се събудите отпочинали.

4. Изправете се

Спрете да се прегърбвате и седнете изправени. Това е първата хитрина, която можете да приложите на мозъка си, защото...ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com