7 храни, които влияят на цвета на очите

4041
7 храни, които влияят на цвета на очите
Снимка: iStock/Guliver

Колкото и странно да звучи, някои храни могат да повлияят на ириса и да променят цвета му. Това не е фантазия, а научна теория. Те трябва да се консумират ежедневно в продължение на поне два месеца, за да се постигнат видими резултати.

Цветът на очите идва с хората още от раждането им. Той е заложен на генетично ниво и е непроменен през целия живот. Някои не са доволни от тази особеност, наследена от родителите, носят цветни контактни лещи и се решават на сериозни операции. Съществува мнение, че преобладаването на определени храни в храната оказва влияе върху цвета на очите.

Пчелен мед

Консумацията на натурален мед прави очите по-ярки. За да се радвате на този ефект, трябва да приемате по чаена лъжичка мед всеки ден. Сиво-синият оттенък под въздействието на "пчелния дар" ще придобие цвета на синьото небе. Важно е медът да е с отлично качество, тогава той ще обогати организма с витамини и минерали, необходими за доброто ви здраве.

Спанак

Листните зеленчуци съдържат уникален витаминно-минерален комплекс, както и лутеин и каротеноиди. Важно е постоянно да ядете зеленина за добро зрение и запазване на младостта на очите. Освен това, високото съдържание на желязо ги кара да блестят по специален начин. Спанакът подобрява състоянието на кожата и косата, засяга функционирането на мозъка и сърдечно-съдовата система, укрепва костите и ставите и намалява възможността за развитие на рак.

Риба и морски дарове

Разбира се, много скъпо е удоволствието да ядем морски дарове всеки ден, но ползите от тях са безценни. Калцият, магнезият, желязото и фосфорът влияят върху наситеността на ириса.

Чай от лайка

Напитката помага в борбата със стреса и намалява нервното напрежение. В допълнение, невзрачното цвете придава на „огледалото на душата“ мек тон. Нашите предци отдавна използват свойствата на лечебно растение за боядисване на косата. Славянските красавици измивали къдриците с настойки от лайка и ги изсушавали на слънце. Лайката и слънчевата светлина придавали на къдриците златист блясък. Ако добавите парче джинджифил към чая, това ще изпълни очите ви със специална светлина.

Лук

Баналният и добре познат зеленчук е изключително полезен за повишаване на имунитета и настроението. Той е антиоксидант и се справя добре с безсънието и стреса, укрепва нервната и сърдечно-съдовата системи. Лукът е богат на витамин С, сяра и други полезни елементи. Ако постоянно ядете лук, цветът на очите и кожата ви постепенно ще се променят.

Зехтин

Източник е на хранителни вещества и витамини, съдържа олеинова и линолова киселини. Благодарение на ценния състав, тонът на ириса се променя, той става по-светъл и по-топъл. Този продукт трябва да се консумира. Използва се в кулинарията, народната медицина и козметиката. Той перфектно укрепва тялото, нормализира настроението, подобрява състоянието на епидермиса, косата и ноктите.

Ядки

Те могат бързо да променят тона на очите. Достатъчно е да ядете 30 грама непечени бадеми всеки ден и резултатът няма да отнеме много време. В допълнение, ядките могат да подобрят мозъчната функция, те имат благоприятен ефект върху нервните клетки, мускулната и костната маса.

Невъзможно е да се даде 100% гаранция, че ежедневната консумация на тези храни ще повлияе на цвета на очите, но тялото определено ще получи много ценни вещества, необходими за здравословното му функциониране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Ето какво да направите след развода с брачната си халка и годежния пръстен

Как да разберете още в магазина, че плодовете и зеленчуците са пълни с нитрати

Открийте заболявания, за които не подозирате с този бърз домашен тест

Как да научим кучето да не се дърпа при разходка?

Знаете ли как се размножават охлювите?

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com