7 истини, които ще променят живота ви, колкото по-скоро ги приемете

38437
7 истини, които ще променят живота ви, колкото по-скоро ги приемете

Не бива да съжалявате твърде много за решения, които сте взели в миналото и не можете да промените. Но идва момент, в който си правите равносметка и осъзнавате, че щеше да ви е много по-лесно, ако на по-ранна възраст знаехте някои неща за живота, пише Lifehack. Вижте 7 такива истини, които биха направили ежедневието ви далеч по-приятно и лесно, колкото по-скоро ги осъзнаете.

1. Вие сте тук и сега.

Толкова е срамно, че живеем така

Преди окончателно да изтече мандатът му, Негово превъзходителство посланика на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан, за пореден път каза исти...

Хората прекарват толкова много време в света на спомените или се отдават на мечти за бъдещето, че забравят факта, че животът им всъщност се случва тук и сега. Пренебрегването на настоящето е една от най-големите грешки, които може да допуснете и такава, за която дълго ще съжалявате след това. Всичко наоколо се случва толкова бързо, че хората забравят да се огледат и видят малките неща и да оценят момента.

2. Не позволявайте фразите „трябва да направя“ и „не трябва да правя“ да направляват живота ви.

Винаги ще ги има очакванията на обществото, на семейството ви, на близките и приятелите ви. Но това не означава, че вие трябва да живеете според техните виждания за вашето бъдеще. Само вие знаете кое е най-доброто за вас и единствено ваше е решението какво трябва и не трябва да правите, за да го постигнете. Не следвайте плановете на околните, а единствено вашия собствен, който да ви отведе към щастието и чувството за пълноценност.

3. Не преувеличавайте.

13 неща, които усложняват живота ви

В днешно време животът е забързан и стресиращ. Често се налага да вършите много неща за твърде кратко време, което допълнително усложня...

Хората са склонни да преувеличават нещата - дали заради техни вътрешни страхове или поради някаква друга причина, е без значение. Не бива да се поддавате на моментния афект на дадена ситуация, а да преосмислите ставащото след известно време. Ще се убедите, че положението не е било толкова фатално, колкото е изглеждало на пръв поглед.

Останалите истини ще откриете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно