7 изненадващи ползи от дезинфектанта за ръце

2239
7 изненадващи ползи от дезинфектанта за ръце
Снимка: iStock/Guliver

Дезинфектантите за ръце се превърнаха в основен продукт за повечето домакинства през последната година и явно това ще продължи за дълго. Всички знаем, че този гел е полезен за премахване на микробите от ръцете ни в болници, клиники, лаборатории и, разбира се, за предотвратяване разпространението на вируси. Но знаете ли, че освен за дезинфекция, може да използвате този гел и за някои други цели? Ето къде може успешно да го прилагате:

1. Дезодорант

Подмишницата на човека предоставя идеални условия за развъждане на бактерии - топло, обикновено тъмно и влажно. Когато някои видове бактерии се срещнат с потта, започват да произвеждат съединения с неприятен аромат, които всъщност превръщат подмишницата от неутрално място в най-големия виновник за неприятната миризма на тялото. Ето в този случай можем успешно да използваме дезинфектанта за ръце. Сложете малко количества под всяка мишница и ще се чувствате свежи през целия ден. 

2. Полиране на сребро

Ако на сребърните бижута или съдове забележите упорити петна, дезинфектантът за ръце е вашето спасение. Пръснете няколко капки върху меко парче плат и търкайте среброто. Накрая изплакнете с топла вода. 

3. Отстраняване на мастило от дрехите

Дерматолог: Не мийте ръцете си с гореща вода и не забравяйте кремовете

След дезинфектант използвайте хидратиращи и възстановяващи кремове за ръце. Избирайте внимателно сапуните и дезинфектантите, които купу...

Дезинфектантът успешно отстранява петна от мастило върху дрехите. Нанесете малко гел директно на самото петно. Вземете стара четка за зъби и търкайте 1-2 минути. След това сложете дрехата и изперете в пералнята както обикновено. Този метод се прилага успешно при памучни тъкани, килими, джинси и други.

4. Отстраняване на следи от маркер на бяла дъска

Ако вие или децата ви ползвате постоянен маркер за бяла дъска, най-лесно може да го почистите с дезинфектант. Първо, пишете отгоре с обикновен маркер и след това забършете с парче плат с гел. Ако се наложи, повторете процедурата няколко пъти.

5. Безболезнено сваляне не анкерпласт

Свалянето на лепенка от раната никога не е приятно. За да го направите безболезнено, натъркайте краищата с малко гел, изчакайте около минута и нежно отстранете лепенката.

Антибактериални кърпички или гел: Кое е по-ефективно?

Добрата хигиена на ръцете е от решаващо значение за ограничаване на бактериите и вирусите. Това може да включва измиване на ръцете със ...

6. Почистване на компютърна клавиатура и мишка

Дори и да не забелязвате, клавиатурата и мишката са едни от най-мръсните повърхности в дома ви. Докосваме ги непрекъснато, не винаги с чисти ръце. Да не говорим, че много хора обичат да ядат, докато работят на компютър. Затова е добре често да почиствате мишката и клавиатурата си, както и да си миете ръцете всеки път, преди да седнете на компютъра. Нанесете малко количество гел на мишката и клавиатурата с микрофибърна кърпа и изчакайте, докато изсъхне. Ако ползвате подложка за мишката, почистете я по същия начин. Внимавайте преди това да сте затворили всички документи, по които работите.

7. Елиминиране на следи от пръсти върху неръждаема стомана

Съдовете от неръждаема стомана изглеждат стилни и бляскави, но често се зацапват от следи от пръсти. Ако това често ви се случва, не е необходимо да купувате специален скъп препарат за неръждаема стомана. Малко гел на парче плат успешно ще отстрани следите от пръсти или други мазни петна.









 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com