7 лесни трика за сваляне на килограми БЕЗ спорт

5960
7 лесни трика за сваляне на килограми БЕЗ спорт
Снимка: Thinkstock/Guliver

Диетите не са за всеки, трудни са, понякога дори нездравословни и ни карат да се чувстваме зле и непрекъснато да ни се яде още повече от това, което ни е забранено. Има обаче трикове, които можете да правите всеки ден, така че да намалите неусетно теглото си и да се поместите в определен режим, който работи добре за тялото ви.

1. Вземете си по-малки чинии – когато пред себе си имаме голяма чиния, ние се опитваме да я запълни с храна и не осъзнаваме колко много сме си похапнали накрая. Когато обаче вечеряме в по-малки чинии, храната, която слагаме в тях е много по-малко и така неусетно намаляме по 100-тина калории от всяко едно хранене.

Колко килограма трябва да тежите според ръста си?

Първо ще започнем с това, че тялото на всеки е много индивидуално и няма точна формула, по която можем да пресметнем колко трябва да те...

2. Пийте вода преди хранене – една чаша вода преди хранене може да направи чудеса. Тя ще запълни някаква част от стомаха ви и храната, която ще приемете след това, ще е доста по-малко като количество, ако хапвате на напълно празен стомах.

3. Не вечеряйте след 18:00 ч. – по този начин ще си оставите един голям прозорец от време до сутринта, в която няма да сте яли и организмът ви ще се чувства много по-добре, ще започне да гори мазнини, за да си набави нужните калории. Освен това сънят ви ще се подобри значително, защото докато си легнете, стомахът ви вече ще е преработил вечерята.

4. Яжте плодовете преди основното хранене – повечето от нас сме свикнали да ядем плодовете за десерт след вечерята. Но правилният начин, по който се ядат, е преди хранене. Винаги запомнете този трик!

5. Винаги закусвайте – някои хора си мислят, че когато пропускат закуска, си спестяват определен брой калории. Но това изобщо не е вярно. По-късно през деня те несъзнателно си ги наваксват с по-големи порции или междинни хранения. Освен това закуската сутрин задейства метаболизма ви и ви прави услуга, така че да горите калории по-лесно, вместо да гладувате излишно.

Вижте колко е напълняла Ева Лонгория

През последните години Ева Лонгория е много щастлива и това се дължи основно на съпруга й Хосе Бастон. Звездата от "Отчаяни съпруги" се...

6. Сменете пърженето с печенето – калориите, които човек приема от един пържен продукт и олиото, което се съдържа в него, може да са два пъти повече от случаите, в които дадена храна е печена. Затова забравете за пърженето и опитайте колко вкусно става всичко на фурна. Почти няма да усетите разлика, освен в сантиметрите, които ще свалите след 1-2 месеца.

7. Включете междинни хранения – непременно хапвайте по-често и по малко, за да може организмът ви да се чувства добре, да преработва добре храната и да горите калории, докато похапвате. За междинни хранения можете спокойно да включите – ядки, плодове, протеинови барчета, кисело мляко и др.

 

 

6 неща за отслабването, които никой не ти е казал

Спазването на диети е сложна задача. Нужни са голяма воля и желание за постигане на резултати. За жалост често точно волята ни липсва. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Мравките ще изчезнат завинаги - просто направете това

Лунен календар за април 2024: В кои дни НЕ трябва да харчите пари

Лалетата ще издържат 2 пъти по-дълго, ако сложите това във вазата

Най-добрият ден за миене на прозорци - ще привлечете късмет и пари

Учените правят важно откритие: Дълголетниците са от тази кръвна група

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com