7 начина да разберем дали сме прекалили с грима

2683
7 начина да разберем дали сме прекалили с грима
Снимка: Pixabay.com

Повече от ясно е, че за да изглежда хубава, едва ли има жена, която да не използва грим. Той е основен компонент от женската красота. Подчертава хубавите черти на лицето, "отваря го", а когато се налага скрива и някои от несъвършенствата на представителките на нейния пол.

Но какво се случва, ако сме напълно обсебени от гримирането? Ако започваме все по-често да прекаляваме? И как да осъзнаем, че го правим, за да спрем това действие?

5 стила на гримиране, които трябва да оставите в миналото

Както при всяко нещо, при грима също има водещи и минали тенденции. Трябва да се научите да ги следвате и спазвате, за да бъдете винаги...

Ако...

1.  Прекарвате по-голямата част от времето си в огледалото: когато дори не можете да се съсредоточите върху разговор, когато вървите по улицата и дори се гледате в прозорците на колата... може да имате два проблема, преувеличен егоцентризъм или мания за вашия грим.

2. Хората ви гледат странно, когато сте без грим: Ако дори и най-добрите ви приятели са изненадани, ако ви видят без грим, може прекалявате. Гримът трябва подчертава естествената ви красота, а когато създавате ново лице... това е знак, че използвате твърде много грим.

3.  Всички ръкави на блузките ви са изцапани: Ако когато почешете врата, деколтето или лицето си, ръкавите на блузите ви накрая станат кафяви например, това е знак, че използвате твърде много основа. Не забравяйте, че "по-малко е повече", по-малко основа е равно на по-чисти дрехи.

Какво ще се случи с вас, ако спрете да се гримирате

Представата ни за красива визия често се свързва с грима. За него отделяме доста време, стараем се да направим добро впечатление и да у...

4. Носите кутията за грим навсякъде: Успокойте се, успокойте се, не се паникьосвайте! Всички носим червило в чантата си, но когато дамската ви чанта е препълнена с каква ли не козметика, това е ясен е знак, че използвате прекалено много грим.

5. Докосвате основата и маската на всеки час: Това може да е знак, че използвате твърде много грим или че козметиката ви е много лоша. Когато приключите с гримирането на сутринта - забравете за грима, със сигурност ще е перфектен и бъдете сигурни, че хората не го гледат с лупа! Също така не е препоръчително да използвате спирала повече от веднъж, защото оставя миглите твърди като жици.

6. Отнема ви повече от 30 минути, за да се гримирате: Не говорим за почивни дни или специални събития, но ако прекарвате повече от половин час в гримиране на ден, трябва да промените нещо в мисленето си по най-бързия начин.

7. Бихте могли да си направите преди и след гримиране снимка: Ако след като се гримирате изглеждате като някой друг, ако можете да ограбите банка посред бял ден, защото дори майка ви няма да ви познае, това е повече от ясен знак, че използвате твърде много грим!

5 грим съвета за начинаещи

Гримът е изкуство и дамите, които го владеят, с лекота впечатляват околните. Но както може да спечелите много от добре направения грим,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com