7 неща, които да правите за повече енергия сутрин

2707
7 неща, които да правите за повече енергия сутрин
Снимка: iStock

Ако ви е трудно да станете от леглото сутрин, значи сте на правилното място. Според проучване на повечето хора им трябват поне две аларми и около 30 минути, за да излязат изпод завивките. Усещане номер едно, за което се съобщава сутрин? Мързеливост. 

1. Загрейте

Когато се събудите, първото нещо, което трябва да направите, е да облечете допълнителен слой дрехи. Основанието за това е да поддържам телесната температура топла и по-конкретно мускулите. След това, за да раздвижите мускулите, които са сковани от съня, направете няколко основни разтягания. Не е прекалено сложно до такава степен, че да се окаже сеанс по йога, а по-скоро просто разтягане на врата, раменете, ръцете, кръста и краката. Тези разтягания могат да помогнат за повишаване на енергията и са добро послание към останалата част от тялото ви, че денят ви започва. Проучване установява, че младите хора, които се протягат в продължение на цели 10 минути, отчитат по-малка умора и подобрение на настроението. 

Предметите, които крадат от енергията на дома ви - изхвърлете ги веднага 

2. Пийте вода

Може да пропускате закуската си всеки ден, но започнете сутрешната си програма с изпиването на голяма чаша вода. Може да изглежда просто, но такова начало на деня може да има много ползи за здравето и да повлияе на цялостната ви рутина. Най-голямата полза? Хидратация. По време на 6 до 8 часа почивка ние губим вода чрез потта, урината и общия процес на обмяна на веществата. Когато пиете вода, помагате на ума си да стартира и на свой ред помага за подобряване на умствената ви дейност през целия ден.

3. Разходете се с любим човек

Упражненията са чудесен начин да се заредите с енергия сутрин. Сутрешната тренировка повишава вниманието и работната памет. Но може да ви се стори още по-приятно, ако го правите със специален човек. 

Как солта, оцетът и водата могат да гонят лошата енергия вкъщи

4. Оправете леглото си (или друго малко задължение)

Започването на деня ви с няколко прости задължения като да оправите леглото си, да приберете използваните съдове в миялната или да полеете домашните растения. Изпълнението на няколко прости задачи от самото начало на сутринта ще ви даде незабавно чувство за удовлетворение, което е чудесен начин да се сдобиете с инерция за деня.

5. Изпийте едно кафе

Доказано е, че чашата хубаво кафе има многобройни ползи за здравето, особено що се отнася до диабета и сърдечносъдовите заболявания. Но то също така може да ви даде силен енергиен тласък. Пиенето на кафе ви дава устойчива умствена енергия, от която се нуждаете, за да бъдете бдителни и съсредоточени през деня.

Растенията, които ще внесат положителна енергия в дома ви

6. Медитирайте

Според проучване редовната медитация има дълготраен ефект върху продължителността на вниманието ви и други когнитивни способности. Наред с всички ползи от медитацията, тя е лесна и можете да я правите навсякъде и по всяко време. Ето едно лесно упражнение за медитация: седнете на стол и дишайте през носа, като позволявате на въздуха да изпълни белите ви дробове, след което издишайте бавно през устата. Това забавя сърдечния ритъм и кръвното налягане, и ви помага да се отпуснете. По време на дишането включете сетивата си: забелязвайте всеки звук, допир или мирис. Ако умът ви се отклони, върнете го към тези усещания.

7. Потопете се в топла вана

Може би си мислите, че топлата вана е само за преди лягане, но тя може да ви ободри и сутрин. Топлата и успокояваща вода едновременно ще ви успокои и ободри. Редовната топла вана засилва притока на кръв и помага за намаляване на умората, стреса и болката. Насладете се на последното си малко "време за мен" и се потопете в морските соли и натуралните масла. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Как е най-добре да се пържат мекиците от готово тесто?

Как се нарича страхът от открити пространства – и как се лекува?

Готвач издаде кои са перфектните гарнитури за агнешко месо

Пожелания за Цветница 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com