Растенията, които ще внесат положителна енергия в дома ви

43754
Растенията, които ще внесат положителна енергия в дома ви
Снимка: iStock/Guliver

Ако имате тези растения в дома си, тъй като всичко в живота ще бъде магически коригирано. Ето един актуален рейтинг на стайни растения, които могат да ви донесат много късмет.

1. Фикус Бенджамин

Всеки фикус е за добро, сигурни сме в страните от Азия, откъдето идват тези непретенциозни красавици. Но това цвете е особено ценно. В Китай получаването на това цвете като дар означава незабавно получаване на добър приятел, тъй като се възприема, че дарителя желае на собственика много години, късмет и просперитет.

А ориенталските знаци казват: ако дадете фикуса на бездетна двойка и той се вкорени добре и започне да расте бързо, тогава дългоочакваното дете скоро ще се появи в къщата.

2. Цвете "Женско щастие"

Как да пресаждате растенията си, без да ги убивате

Тъй като планираме второ лято на социално дистанциране, може би ще се погрижите да превърнете терасата си в градина, като сте поръчали...

Това цвете е истински лакмус в една връзка: ако спатифилумът започне да изсъхва, това означава, че хармонията е напуснала връзката. Напротив, ако цъфти и расте енергично, значи всичко е наред в семейството. Като цяло, това цвете подобрява отношенията, дава на собствениците си много късмет.

Цветето може да уреди личният живот на самотните жени. Следователно той е наречен "женско щастие" и си струва да сложите това растение у дома или в офиса. Скоро късметът ще оживее във всичко. Според поверията, цветето помага дори на онези жени, които не вярват, че ще станат майки.

Спатифилум не само украсява къщата, но и освежава въздуха, а също така хармонизира  отношенията в семейството. Освен това, не изисква големи грижи. Никога няма да съжалявате, ако започнете да отглеждате „женско щастие“ у дома или в офиса.

3. Теменужка

Това цвете е подходящо за тези, които са тревожни. Нежните теменужки дават увереност и спокойствие, особено белите. По принцип теменужките се препоръчват да се отглеждат в къща, където хората често се карат, защото това е цветето на мира. И също така - символ на вярност, така че жената, която иска да запази любовта на съпруга си, може да отглежда теменужки на перваза на прозореца, за да бъде уверена в своята сродна душа.

Как и кога е най-добре да поливаме растенията вкъщи

Една от основните грижи за цветята е тяхното поливане. Всяко има своите изисквания към водата според вида и сорта. За да удължите живот...

4. Цвете "мъжко щастие" или антуриум

Подобно на "женското щастие", и това цвете носи късмет, но за мъжете. Смята се, че то засилва мъжката сила, така че такова цвете е силно препоръчително да се държи в спалнята.

Ако това цвете бъде подарено  на самотен човек, той скоро ще срещне своята сродна душа. А на семейните хора антуриумът носи хармония във взаимоотношенията, щастие и успех във всички начинания, които са замислени заедно.

5. Замиокулкас или доларово дърво

Този американец с красиви продълговати листа носи късмет, просперитет и богатство на своите собственици. Препоръчително е да се сложи в офиси, особено в офисите на финансови директори. Това растение не само ефективно пречиства въздуха, но и улавя вредното лъчение от компютъра. Тоест наистина лекува атмосферата. А където има здраве, има късмет и благополучие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com