7 неща в гардероба, които са вредни за красотата и здравето

4549
7 неща в гардероба, които са вредни за красотата и здравето
Снимка: iStock/Guliver

Понятието „жертва на модата“ е добре известно. Не винаги обаче говорим за щури идеи на дизайнери. Понякога най-баналните елементи от гардероба могат да причинят проблеми и да навредят на външния ви вид.

1.       Мръсен шал

През зимата много от нас получават обриви в долната третина на лицето и брадичката. Заради повишената влажност от дишането и постоянното механично дразнене от шала, кожата реагира. Ситуацията се влошава от факта, че не перем шаловете толкова често, колкото е необходимо - често само няколко пъти на сезон. Бактериалната флора върху шаловете, яките на връхните дрехи и водолазките намира пътя си в удобна, влажна среда и се размножава бързо.

Как да разнообразите гардероба си - 5 идеи да добавите разнообразие

2.       Неподходяща шапка

Смятаме, че няма нужда да обясняваме връзката между непраната шапка и обривите по челото? Тогава нека разберем защо трихолозите също не харесват някои шапки. По този начин кожените шапки, които са твърде топли, причиняват изпотяване и провокират постоянно дразнене и сърбеж на скалпа. Шапка, която не пасва или има стегната лента, може да причини накъсване на косата. И накрая, най-лошият вариант са всички видове качулки и барети с изобилие от кристали, декорации и др.Те просто действат като „препарат за премахване на косата“, като постоянно нараняват нишките и водят до активна загуба на коса.

3.       Неподходящи обувки

Сигурни сме, че сте чували много за опасностите от токчетата. Опасни обаче са и обувките с напълно равна подметка. Такива привидно удобни балетни обувки са особено опасни. Тяхната тънка подметка, която не абсорбира ударите, ви кара да удряте петите си до насита по твърдия под и асфалта, причинявайки наранявания и възпаления с кумулативен ефект.

Освен това, когато се носят, балетните обувки започват да „висят“ и да се изместват при движение. Появява се пренапрежение в мускулите, което допринася за проблеми както с походката, така и със стойката. Между другото, ботушите ugg, които са популярни през зимата, страдат от всички същите грехове.

8 аксесоара в женския гардероб, които трябва да са качествени и скъпи

4.       Тесни дънки

Прилепналите дънки показват всички най-добри черти на вашата фигура и винаги са популярни. Междувременно, дългото им носене провокира лошо кръвообращение в областта на краката и таза. Постепенно, поради постоянна стагнация на кръвта, се образуват разширени вени и грозни „звезди“ украсяват краката.

5.       Травматични аксесоари

Психолозите са забелязали, че многобройни гривни с висулки често се купуват, за да се отърват от вредния навик да гризат ноктите в моменти на стрес и тревожност. Дъвченето на всякакви неядливи предмети е изключително вредно за красотата на нашата усмивка.

6.       Голяма пазарска чанта

Изглежда много удобен аксесоар! Но проблемът е, че има изкушение да я натоварите до ръба и да носите всичко „много необходимо“ със себе си. В същото време естествено носим голяма и тежка чанта на едно рамо, която успешно разваля стойката ни.

7.       Дрехи, изработени от нискокачествени материали

Дрехите от изкуствени тъкани често провокират алергични реакции и дерматити. Дрехите от синтетични материали понякога изглеждат по-стилни и по-ярки на вид, но често не успяват да се справят с основната си функция. Тъй като обикновените синтетични тъкани не осигуряват нормална циркулация на въздуха, през лятото е горещо, а през зимата е студено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 28 април /валутен калкулатор/

Как се нарича най-здравото великденско яйце из България?

Топ 3 на зодиите, които са най-трудни във връзка

Ново начало в любовта за зодия Рак, ето какво ги очаква до края на годината

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com