7 причини, поради които гостите не искат да се връщат в къщата ви

1097
7 причини, поради които гостите не искат да се връщат в къщата ви
Снимка: iStock

Собствениците на някои апартаменти редовно приемат гости и на въпроса "къде ще се срещнем днес?" изборът безусловно пада върху техния дом. Ако никога не попадате в сметките на тези хора, проблемът най-вероятно не е липсата на допълнителни квадратни метри или недостатъчно внимателно обслужване на дошлите, а неудобната атмосфера в апартамента. Лошо впечатление могат да създадат цветове, силни миризми и дори липса на лакомства. Има поне седем причини, поради които гостите не идват в дома ви.

7 причини, поради които гостите не идват в дома ви

Цветовата схема в апартамента е досадна

Психологията на цвета е важна при избора на интериорен дизайн. Ако вие, например, сте луди по червените стени, мнозина няма да харесат това решение. Този цвят е натоварващ. Това се отнася не само за стените, но и за различни видове осветление и твърде ярки акценти. Постоянно мигащият гирлянд и многоцветният декор създават визуален шум, уморяват гостите и ги принуждават да напуснат този дом възможно най-скоро.

Остри миризми на животни и аромати

Никой не иска да бъде посрещнат на прага от неприятен аромат. Освен това някои миризми могат да причинят главоболие. Гостите няма да харесат не само миризмата на животни, но и натрапчивите миризми на ароматни продукти (дифузори или свещи). За да подобрите аромата на апартамента, трябва да разрешите проблема с домашния любимец, канализацията, да направите основно почистване и да поставите свежи цветя на масата.

Това са 4-те зодии, които не винаги са приятни гости

Шум и глъч

Ако сте свикнали да живеете близо до важна магистрала в града, железопътна линия, летище или шумни съседи и не забелязвате това, тогава това състояние на нещата може да шокира гостите. Следващият път те няма да искат да дойдат у вас. Ако това е важно за вас, трябва да помислите за звукоизолация.

Винаги липсва ядене и пиене

Някои хора са родени да бъдат домакини и винаги имат какво да сложат на масата за хапване и пийване. Лакомствата не са основният компонент на гостоприемния домакин, а приятен бонус, който ще накара човек да остане с вас по-дълго.

Няма къде да останат

Ако имате петима приятели и само три места, това може да е проблем. Следващия път компанията ще иска да се срещнете там, където можете удобно и естествено да "седнете" за няколко часа. Трябва да се обърне внимание и на качеството на местата и наличието на достатъчен брой легла (при необходимост).

Това са нещата, които ГОСТИТЕ най-напред забелязват във вашия дом

Твърде тъмно или твърде светло

Тъмните стаи не вдъхновяват хората да общуват, не генерират енергия и създават лошо впечатление, което няма да накара гостите да искат да ви посещават отново и отново. Твърде светлата стая е досадна и може бързо да изгони всички.

Мръсна и неподдържана среда

Най-очевидната от точките, тъй като никой не иска да бъде в атмосфера на хаос. В допълнение, липсата на почистване от много хора може да се приеме като знак, че сте положили малко усилия в подготовката за тяхното посещение.

Безпорядъкът в къщата и небрежността на собствениците могат да бъдат показани не само от предмети, разпръснати по пода и претрупано пространство. Някои неща са особено забележителни за гостите и създават лошо впечатление за дома.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com