7 рецепти за здравословен начин на живот

34892
7 рецепти за здравословен начин на живот
Снимка: luckyfit.eu

Трябва да знаете, че здравословните навици, които сте си изградили през годините, се борят с негативните ефекти от стареенето.

Тук ще ви предложим списък от 7 навика за здравословен начин на живот, които са достатъчно прости, за да включите в ежедневието си без кой знае какви усилия. Достатъчно е само да осъзнаете , че процесът на стареене е болест и трябва ежедневно да се борим с негативните му ефекти. След като достигнем втората фаза на физиологичния живот (около 21-годишна възраст!), тялото ни взема решение клетките ни да се борят да живеят или бавно се отпускат и умират.

След като спрем съзнателно да насърчаваме процеса на живот, тялото ни преминава в програмирания си режим и започва нормалния (но неестествен) процес на бавна, но постоянна смърт. За да избегнем този факт, ние трябва непрекъснато на борим с него. Ще ни помогне именно този прост списък от 7 здравословни навици. 

Първи здравословен навик:

Правете редовни упражнения, състоящи се от някаква форма на кардио тренировка 5-7 дни седмично в продължение на 30 минути, плюс силови упражнение за 45-60 минути в продължение на 5 дни седмично.

Втори здравословен навик: 

Поддържайте правилното тегло. Не се ръководете само скалата за тегло, а внимавайте за теглото в килограми мазнини. Ако имате свръхтегло, вземете мерки за отслабване.

Трети здравословен навик:

Яжте здравословни храни на закуска. Целта на закуските е да регулира нивата на инсулин и да поддържа тялото в постоянен режим на изгаряне на мазнини.

Четвърти здравословен навик:  

Закусвайте всяка сутрин. Ролята на закуската е да се активира метаболизма, да се регулират нивата на инсулин, за да започне изгарянето на мазнините.

Пети здравословен навик:  

Консумирайте малко или най-добре никакъв алкохол. Една чаша алкохол е дневната граница. Но знайте, че алкохолът увеличава желанието за ядене и добавя значителна захар и калории.

Шести здравословно навик:  

Спете 7-8 часа непрекъснато през нощта. Най-добре е да се свикнете да заспивате и да се събуждате по едно и също време на денонощието.

Седми здравословно навик:  

Не пушете: Пушенето е навик номер едно, който съкращава живота и ускорява стареенето по-бързо от всеки друг начин на живот.

4 причини да отслабнеш, освен външния вид и здравето

Основните причини, които хората изтъкват, когато някой ги попита "Защо искаш да отслабнеш?" са "За да изглеждам по-добре", "Защото е до...

(Имайте предвид, че вредата от затлъстяването със сигурност ще надмине тютюнопушенето през следващите години.)

Здравословните навици влияят на вашия биологичен процес на стареене

Моля, прегледайте диаграмата на тези седем здравословни навика за здравословен начин на живот и се запитайте колко фактори сте спазили за

6 -12 месеца. След това погледнете биологичната разлика. Например, да приемем, че сте на 50 години и сте възприели от 0 до 2 от седемте навика за здравословен начин на живот за 6 -12 месеца. Тогава имате 72-годишна биологична възраст! Поздравления, ускорихте процеса на биологичното си стареене  с 22 години! Как ви изглежда това?

Ето колко часа сън са ви нужни, за да отслабнете

Няма универсална рецепта за отслабване, но повечето експерти препоръчват да се прави кардио и силово обучение; да се консумират правилн...

Но слава богу, това има и друга страна. Нека приемем същата ситуация, но този път като разгледаме въздействието на спазването на всичките седем навика за здравословен начин на живот отново за 6 -12 месеца. Всеки, който успее да ги спазва, би имал биологична възраст от 35 години! Чудесно, че сте обърнали процеса на стареене с 15 години! 

Следователно, ако практикувате повечето или всички навици за здравословен начин на живот, ще намалите биологичната си възраст, а ползите ще са по-дълъг и по-качествен живот!

Всичко, което трябва да направим, е да получим правилната лична информация за това как се вписваме в тази диаграма. След като имаме информация как най-накрая да накараме генетиката и личните си усилия да работят за нас, вместо срещу нас, можем да започнем да управляваме собственото си здраве и да се наслаждаваме на златните си години .

Помислете за възможността да живеем по-дълго и по-здравословно от поколенията преди нас. Вече имаме възможността да се съсредоточим върху активната продължителност на живота - годините, които можем да очакваме да прекараме пълноценно, без болести и страдания.

Разбира се, винаги можете да потърсите професионални съвети от специалистите от Лъкифит, които ще ви направляват в ежедневните ви усилия да се запазите здрави и жизнени и да удължите колкото се може повече активните си години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com