7 съвета, когато купувате автомобил онлайн

1039
7 съвета, когато купувате автомобил онлайн
Снимка: iStock

Покупката на автомобил може да бъде един от най-дразнещите процеси в зряла възраст, особено когато се сблъсквате с настоятелни търговци или когато ви притискат да закупите екстри, от които не се нуждаете. За щастие, благодарение на онлайн търговците на автомобили, можете да купите точно това, което искате, докато седите на дивана си. 

Покупката на кола втора ръка става все по-трудно начинание

Съвети при купуване на кола онлайн

1. Преди да започнете търсенето на автомобили, РЕШЕТЕ ОТ КАКВО СЕ НУЖДАЕТЕ. Най-добрият съвет, когато ще купувате автомобил онлайн е да започнете процеса, знаейки какво точно изисквате от автомобила, а не само какво искате като екстри. Обърнете внимание на начина, по който ще се използва автомобилът. Например, ако имате четири деца, покупката на двуместен кабриолет вероятно не е най-разумната идея. Други неща, които трябва да вземете под внимание, са колко далеч пътувате, колко често шофирате и аксесоари за автомобила, за които може да искате да дадете някой лев повече (например нагреватели за седалките за през зимата).

Как да си избереш кола втора употреба?

2. ОПРЕДЕЛЕТЕ БЮДЖЕТА СИ, преди да започнете да разглеждате автомобили онлайн. Една от причините, поради които хората избират да купуват автомобилите си онлайн е, че има по-малък натиск да похарчите повече. Преди да разгледате новите възможности, ще е по-добре да имате ясна представа за бюджета си, включително за кредитите и стойността на заменения автомобил. Трябва да знаете какво можете да си позволите по отношение на първоначалните разходи, месечните вноски за автомобила и застраховката, за да не се окажете с повтарящо се задължение, което да навреди на останалата част от бюджета ви.

3. НАПРАВЕТЕ КРАТЪК СПИСЪК на потенциалните автомобили, които отговарят на вашите изисквания. След като сте наясно с нуждите си от автомобил и с това колко искате да похарчите, препоръчително е да направите кратък списък на автомобилите (включително техните марки, модели и допълнителни аксесоари), които отговарят на вашите критерии. 

Как да изберем автомобил според обява в интернет?

4. ИЗБЕРЕТЕ САЙТ С ДОБРА РЕПУТАЦИЯ. Дотук сте въоръжени с проучванията си и ще сте готови за следващата стъпка в покупката на автомобил онлайн. Намирането на онлайн автокъща, която ще осигури отлично обслужване, надежден и прозрачен процес на покупка, и желания от вас автомобил, може да бъде трудно, но има няколко неща, които трябва да търсите. Попитайте за тяхната политика за връщане на стоки. Те трябва да имат ясно разписана такава. Трябва също така да проучите методите за доставка на онлайн търговеца. Поинтересувайте се от опциите и колко струват те.

5. ВИЖТЕ АВТОМОБИЛА ЛИЧНО. Ако е възможно, вижте реалния автомобил на живо, преди да го купите онлайн. Може да откриете изненадващи петна или вдлъбнатини, които не са споменати в онлайн описанието. Можете също така да направите тест драйв на автомобила, който ще ви даде най-ясна представа за неговата маневреност, функции за безопасност и ниво на комфорт.

Правила и препоръки при покупка на употребяван автомобил

6. ПОИСКАЙТЕ ОТЧЕТ ЗА ИСТОРИЯТА НА АВТОМОБИЛА. Получаването на отчет за историята на автомобила, който искате да купите е не само разумно, но и безплатно. По този начин, когато кажат, че двигателят е чисто нов, можете да го потвърдите.

7. ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ИЗМАМНИЦИ, когато купувате автомобил онлайн. Уверете се, че разполагате с дигитална хартиена следа на транзакциите си в случай, че има спор по време на или след покупката и използвайте кредитна карта, за да платите за автомобила. Никога не превеждайте средства по банков път и не извършвайте транзакции между банки! Измамниците често искат от вас да платите с тези методи, за да не можете да си върнете парите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com