Правила и препоръки при покупка на употребяван автомобил

16401
Правила и препоръки при покупка на употребяван автомобил
Снимка: CAR

Закупуването на автомобил е важна и приятна процедура, но трябва да бъдат премахнати емоциите и да се подхожда внимателно. Не всички шофьори могат да си купят това кола и се насочват към употребявана. А това крие рискове и съответно изисква повишено внимание, както и външна помощ.

При избора на автомобил на старо е необходимо да можете да идентифицирате скритите му недостатъци, за които продавачът предпочита да мълчи. Първото правило при търсене на употребявана кола е, че най-добре е тя да бъде купена от приятел или колега. Те няма да скрият недостатъците на автомобила.

Рейтинг на най-добрите употребявани автомобили

Може да си купите кола от много по-висок клас, с други думи, да изберете нещо втора ръка, но как да го направите правилно? Критерии за...

Ако търсите кола в интернет, тогава трябва да вземете предвид известна степен на риск. Но сред офертите може да попаднете и на отлични автомобили, които са добре запазени, въпреки дългите години експлоатация. Необходимо обаче е да поканите професионалист с опит в ремонта на автомобили за оглед. Неговата помощ в случая може да ви спести сериозни бъдещи неприятности.

Първо механикът ще провери двигателя, който трябва да работи гладко и без прекъсване. Също така е необходимо да се провери моторното масло за неговата прозрачност и цветови нюанс. Бъдещият собственик на колата дори не може да предположи колко масло харчи двигателят, тъй като това ще стане ясно само месец след пускането на колата в експлоатация. Поради тази причина трябва да търсите следи от масло около двигателя. Наличието им показва проблем – моторът харчи масло, а това означава бъдещ ремонт.

Също така трябва да накарате продавача да запали колата, така че механикът да оцени цвета на отработените газове. Те трябва да са прозрачни и бързо да се разсейват. Синьото е знак за неправилна работа на буталната група. В първия случай маслото влиза в горивната камера на горивото, а във втория случай говорим за наличие на конденз и недостатъчна работна температура на двигателя.

След това каросерията се проверява за вдлъбнатини и драскотини. Панелите трябва да са равномерни, като не се допускат големи празнини между тях. Не трябва да има следи от ръжда по праговете и калниците.

Покупката на кола втора ръка става все по-трудно начинание

Покупката на употребяван автомобил през настоящата 2022 година ще става все по-трудно начинание, главно поради кризата на пазара на нов...

Така се стига и до най-важното част – тест на колата в движение, който ще убеди бъдещия собственик, че всичко е наред. Освен това е необходимо да проверите наличието на антикорозионна смес на дъното и да се уверите, че скоростната кутия работи нормално. Отоплителната система също трябва да работи добре.

Като цяло, купуването на употребявана кола е лотария. И все пак, потенциалните купувачи на употребявани автомобили трябва внимателно да проверят всички компоненти, за да не плащат повече за последващи ремонти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Защо не трябва да пръскате колата си с вода преди да нанесете пяна

Opel Grandland също стана електромобил

Силен скок: До края на годината един от всеки пет автомобила ще бъде електрически

Мoto Morini стъпи на българския пазар

Китайски автомобилен концерн ще произвежда хибриди в Италия

При кои автомобили е опасно резервоарът да се пълни догоре

Може ли да се смесват различни масла в двигателя?

Каква е причината толкова много стартъпи за електромобили да се провалят?

Holiday Mobile: Лидерът на Camping & Caravaning Expo 2024 ни очарова за пореден път

4 мита за бензина, в които мнозина все още вярват

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com