7 трика за най-крехките пържоли на фурна

40051
7 трика за най-крехките пържоли на фурна
Снимка: dailyxy.com

Всяка домакиня си мечтае да може да готви перфектно и винаги да й се получава всичко, което сложи във фурната. Понякога обаче ни се губят някои детайли и хитринки, с които бихме могли да се справяме по-добре в кухнята. Ето няколко съвета за перфектните и най-крехките пържоли на фурна.

1. Без сол – не слагайте предварително сол на пържолите, а ги печете без сол, след което добавете чак, когато са напълно готови. В противен случай рискувате от солта месото да пусне вода и да остане сухо вътре, особено след като се изпече.

Най-крехките пържоли на фурна

Някои домакини изпитват трудност да направят крехки свински пържоли на фурна, които все се получават жилави и се чудят къде ли бъркат. ...

2. С марината – винаги приготвяйте предварително марината за пържолите, за да може да престоят поне 24 часа в нея, което ще ги направи възможно най-крехки. Идея за марината: 100 мл соев сос, 1 с.л. мед, черен пипер на вкус, малко олио и 100 мл бира.

3. Предварително загрята фурна – винаги слагайте пържолите на предварително загрята до 180-200 градуса фурна, за да започнат да се готвят веднага, след като са сложени. По този начин един вид ще ги „запечатате“ и вкусните сочни сокове ще си останат вътре в месото.

4. Прясно мляко – един чудесен трик за много крехки пържоли е да сложите 100-150 мл прясно мляко в тавата, докато ги печете. Прясното мляко ще ги направи фантастично крехки!

5. Еднаква дебелина – избирайте пържолите, които печете така че да бъдат с еднаква дебелина. По този начин ще се изпекат равномерно, а ако сложите по-тънки с по-дебели – едните ще са сухи, а другите може да са недосготвени.

Домашна салата "Цезар"

Салата "Цезар" е любимата на мнозина салата, която винаги си поръчваме в ресторантите и се наслаждаваме на вкуса й с чаша бяло вино. У ...

6. Червено месо – прясното месо е и по-сочно, затова когато купувате пържоли винаги избирайте ярко червено месо, а не леко сивкаво, което би означавало, че е престояло и много старо.

7. Време на печене – не прекалявайте с времето на печене! Това също може да изсуши вашите пържоли. За тази цел просто пробвайте на всеки 20-тина минути, за да видите дали месото вече е готово и можете да го изваждате от фурната.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com