8 грешки, които допускат жените с тънка коса

23486
8 грешки, които допускат жените с тънка коса
Снимка: iStock/Guliver

Не всеки може да се похвали с гъста коса, за съжаление, повечето дами са с тънка. Но не трябва да се отчайвате, ако и вие сте сред тях. Просто трябва да се научите как да избирате правилната прическа и да не правите типичните грешки, които подчертават този недостатък. Ако тънката коса е явление, причинено от определени обстоятелства, струва си да посетите трихолог. А тези, които нямат късмет по природа, трябва да се запознаят с най-често срещаните грешки и да спрат да ги допускат.

1. Дълга коса

Най-честата грешка, която допускат дамите с тънка коса, е да предпочетат по-голяма дължина. Всъщност, дължината само още по-ясно издава несъвършенствата на косата, каквито и да са те. Освен това дългите коси са товар, който е напълно ненужен за слабите фоликули.

2. Стъпаловидно подстригване

Неправилно избраната прическа е друг проблем за дамите с тънки, редки коси. Например, стъпаловидното подрязване не придава обем, то е по-подходящо за оформяне на плътна и гъста коса. Поне дължината може да се намали под формата на каре, тъй като стъпаловидното оформяне отива на много малко хора.

3. Прав бретон

Асиметрията е по-подходящ избор за къси прически. По-добре е да се въздържате от прави, равни подстригвания. Това се отнася на първо място за бретона. Правият бретон само ще подчертае липсата на обем.

4. Удължаване на косата

Четири цвята на косата доминират през 2021 година. Кои са те?

Ако 2020 г. Показвахме красотата си предимно вкъщи, то през 2021 г се надяваме да можем да я покажем и на света. А прическата и цвета н...

Мнозина се опитват да поправят ситуацията, като си сложат удължители. Косата трябва да се третира, а не да се замества с изкуствена, ако се налага. Маскирането на тънката коса е лоша идея. Косата ви ще стане още по-слаба и рядка.

5. Африкански плитки

Друго, на пръв поглед правилно решение, са африканските плитки. Визуално, разбира се, те могат да добавят обем. Теглото на плитките, обаче, е много по-голямо дори от удължителите. Следователно те оказват влияние на фоликулите още по-негативно.

6. Конска опашка и разделяне на път

Връзването на конска опашка е грешно решение за мнозина, когато косата е тънка и слаба. Ако разделите косата на път, когато оформяте конска опашка или кок, тогава наистина косата ще изглежда още по-рядка. Но можете да направите гладка конска опашка, придавайки вид, че елегантната прическа е вашата цел и косата ви ще изглежда естествена и красива. ...

Как трябва да почиствате гребени и четки за коса

Всички знаем колко е важно да почистваме четките си за грим. Въпреки че необходимостта от почистването на тези уреди е огромна, същото ...

7. Повдигнати корени

Повдигането на космите в зоната на корените също не е подходящ ход, ако косата е рядка и тънка. Оптималното решение е стилизиране в мокър стил с гел. По-добре е да загладите разликите, така че ефектът да е по-изразителен и косата да изглежда по-пищна.

8. Обемни къдрици

Обемните къдрици на тънка коса изглеждат странно – рядко се получават добре, съответно прическата изглежда зле. По-добре направете тънки къдрици и ги фиксирайте леко с лак. Модерните, разхвърляни коси не са най-добрият избор за фината коса.

Тези препоръки ще ви помогнат да скриете проблема с тънката коса и да я накарате да изглежда визуално обемна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 4 май /валутен калкулатор/

По-здравословен ли е замразеният хляб?

Това е най-скъпият зеленчук в света, съдържа важни витамини и минерали

Как сами да премахнете зъбния камък?

Нудистки плаж в Сардиния организира голи сватби

В кое море се влива река Марица?

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com