8 храни, с които ще преборите тежкия махмурлук

2125
8 храни, с които ще преборите тежкия махмурлук
Снимка: iStock/Guliver

Тези храни увеличават активността на два ензима, които спомагат за елиминирането на алкохола в организма.

Сиренето, доматите и краставиците, когато се консумират в салата, също оказват значително влияние върху свързаните с алкохола странични ефекти.

Учените предупреждават да не се пие кафе, което може да удължи махмурлука, докато зеленият и черният чай го намаляват леко.

Яйца

ТОП 10: Алкохолните напитки според тежестта на махмурлука

Представяме ви класация на алкохолните напитки според тежестта на махмурлука. Напитките са подредени, като е започнато от тези, предизв...

Бърканите яйца е страхотна закуска за махмурлук Ако смути или чаша кафе не са достатъчни, за да го премахнете на сутринта, опитайте да си направите омлет или бъркани яйца за закуска. Яйцата са отличен източник на протеини и са известни с това, че помагат за изхвърлянето на остатъци от алкохол. Можете да добавите тост към него за по-задоволителен и вкусен вкус. Най-важното е да не добавяте кренвирши или бекон към ястието. Те са твърде мазни и трудно за усвояване на отслабеното тяло.

Пилешки бульон

Изненадващо, бульонът от пиле помага не само при настинки, но и при махмурлук. Бульонът е перфектната комбинация от протеини и въглехидрати, за да ви засити и да ви помогне да усвоите алкохола. Освен това няма да получите много мазнини от него.

Сьомга

Сьомгата е богата на антиоксиданти и здравословни мазнини, сьомгата ще помогне на тялото ви да се възстанови и да се възстанови от алкохолно отравяне. Друго полезно свойство е, че ще ви помогне да се отървете от отока.

5 храни, които да не ядете преди напиване

Ще ви запознаем с 5 храни, които да избягвате, ако не искате сутринта да имате най-лошия махмурлук или да сте първият, тръгнал си от ро...

Въглехидрати

Ако сте страшно измъчвани от махмурлук, вкусният тост ще ви помогне да се утешите както психически, така и физически. Въглехидратите са лесно смилаеми и при махмурлук тялото ви се нуждае точно от този вид храна, която не е необходимо да се усвоява дълго и болезнено. Освен това вкусният тост с чай, освен че възстановява силите, ще ви развесели. И това е много важно, когато главата боли и е зле.

Храни с високо съдържание на вода

Плодовете и зеленчуците с високо съдържание на вода ще възстановят водния баланс в организма. Алкохолът буквално изсмуква водата от тялото ви. И за да не изсъхне, най-добре е да ядете храни, които имат много вода при махмурлук. И, разбира се, пийте вода. Така че „разтоварвате“ черния си дроб от работата, която му беше прехвърлена.

Банани

Лабораторна кръчма ще разкрие защо се напиваме

Лондонска лабораторна кръчма ще изучава научно защо хората се напиват. За целта на изследването ( за което били похарчени 20 хиляди бр...

Бананово смути бързо ще се отърве от последиците от забързания уикенд Друга причина да обичате бананите е, че те помагат при махмурлук. Бананите са с високо съдържание на калий и са лесно смилаеми и се пълнят бързо. Накратко, това е идеалният плод за възстановяване на сутринта на махмурлука. В допълнение към бананите можете да опитате да пиете портокалов сок или да ядете авокадо.

Антиоксиданти

Алкохолът причинява оксидативен стрес, като кара тялото да произвежда свободни радикали. Няколко храни, които съдържат антиоксиданти, помагат в борбата с тях, включително плодове, спанак, моркови, ядки и семена и черен и зелен чай. Имайте предвид, че това е само помощ за поддържане на работата на организма, а не лекарство, което незабавно ще облекчи симптомите.

Чиста вода

Дехидратацията, която човек не забелязва, когато пие алкохол, възниква по няколко причини. Алкохолните напитки имат диуретично действие, което води до загуба на течности и електролити, необходими за нормалното функциониране на всички телесни системи [6]. Твърде много алкохол често може да причини гадене и повръщане, което може да доведе до по-голяма загуба на течности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Къде и как е правилно да се съхранява козунак, за да остане пухкав и мек по-дълго

Сложете кактуса на това място в дома си, за да се предпазите от негативна енергия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com