8 много странни знака, че сте по-умни от всички

23283
8 много странни знака, че сте по-умни от всички
Снимка: iStock/Guliver

Оказва се, че мозъкът ни не е толкова прост. Това, което ви се струва ужасен недостатък, може да е признак на интелигентност. Не вярвате ли?

Тези странни (за голяма част от обществото) значи, вероятно говорят за вас в положителна насока.

1. Използвате нецензурни думи

Е, за флоридността на речта и богатия речник е разбираемо. Но последните проучвания показват, че хората, които използват нецензурна лексика не са непременно "говеда", които не могат да се изразяват нормално. Това се обяснява, че хората, които използват различни псувни, по принцип имат по-богат речник. Те разбират, че нецензурната дума има специална емоционална конотация и най-пълно описва ситуацията.

Разбира се, това не означава, че е похвално да се използват обидни думи. Изследователите казват, че интелектуалецът разбира контекста, в който може да бъде подходящ и подчертава ситуацията, която трябва да бъде етикетирана по този начин.

2. Вие сте мързелив

Това изглежда напълно нелогично. В крайна сметка, гъвкавият ум по правило е резултат от упорита работа, посещение на всякакви курсове и семинари. Но тук не е така. По-точно, не винаги. Психолозите подкрепя теорията, че умните хора са склонни да бъдат мързеливи. Нали знаете, както се казва, мързелът е двигателят на прогреса. Мързеливите хора прекарват повече време в мислене и не губят времето си, правейки милион неща наведнъж. Те биха предпочели да изобретят пералня, отколкото да се занимават с прах, вода и мръсотия всеки ден.

3. Нямате много приятели

Според някои проучвания умните хора нямат много приятели. Прекарват време с хора, които са им истински близки по дух, но не се стремят да водят социално активен живот. Това не ги прави по-малко щастливи, за тях не е важно количеството, а качеството.

Как да развиете пълния потенциал на ума си

Как да развиете пълния потенциал на ума си? Какви са характеристиките на паметта? Какво се случва, когато учим? Ние имаме отговорите. ...

4. Харесвате ли сарказма и черния хумор?

Умните хора имат по-добро чувство за хумор и са в състояние да разберат всякакви шеги. Дори най-бруталните!

5. Обичаш всичко "лошо"

Мислите широко и сте способни да преместите границите на харесванията и нехаресванията. Разбирате, че всичко това не е сериозно, че това е полет на фантазията. Вашите познати по правило не разбират това и казват нещо като „фу, какво, по дяволите“. Спокойно, те просто не са в умния клуб, а вие сте над тези неща.

6. Не сте почитател на реда навсякъде и във всичко

Как да обучите ума си да има положителна нагласа?

Всички прекарваме време сутрин, закусвайки, къпейки се, подготвяйки се, дори избирайки дрехите, които ще облечем. Но колко време отделя...

На първо място, това разбира се е следствие от мързел (точка номер 2). Но според проучване от Университета на Минесота, това също е постоянен атрибут на творчеството. Така че следващия път, когато мама ви се кара за бъркотията в стаята или на бюрото, кажете и за това изявление на учените. 

7. Не спите 

Вие сте... бухал. По-удобно ви е да творите през нощта, когато целият свят спи и нищо не ви отвлича от процеса. Ето защо, когато се опитват да ви върнат към режима на чучулигата, познат на целия свят (по някаква причина), не само вие протестирате, но и тялото ви.

8. Вие сте нервен

Постоянно мърморене със себе си и преиграването на ситуациите от деня ще стимулират мозъка ви да се справя по-добре следващия път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Освен върбовите клонки - какво още се прави за късмет на Цветница

Как да се преборим с чувството за вина?

Кои обичаи задължително се спазват на Лазаровден за късмет?

Откриха череши с мистериозна течност на 250 г. в скривалище на Джордж Вашингтон

Как се пише: озадачен или озадъчен?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com