8 неща, които издават, че дрехите са скъпи или евтини

8825
8 неща, които издават, че дрехите са скъпи или евтини
Снимка: iStock/Guliver

Не е нужно да се обличате винаги със скъпи дрехи, за да изглежда стилно. Необходимо е да съчетаете правилно дрехи и аксесоари и да се чувствате комфортно в тях. Когато обаче решите да се поглезите с някоя нова дреха, отделяйте средства за нея, със сигурност искате да сте убедени в нейното качество. Днес е трудно да различим качествените от евтините дрехи, освен ако не сте запознати със следващите 8 начина, по които можете да направите тази разлика.

Обърнете внимание на ципа и копчетата на дрехите в магазина – качествените дрехи се предлагат закопчани, често със скрит цип, за да не се повреди той. Копчетата пък за здрави и плътно зашити към дрехата. По това ще разберете, че става дума за нещо скъпо.

С какви дрехи трябва да се облича жената, за да изглежда богата и стилна

Не е задължително жената да притежава огромен финансов ресурс, за да се поддържа красива и да носи луксозни дрехи по себе си. Тя трябва...

Обърнете внимание на подплатата – ще разберете, че дрехата си струва парите, ако шевът съвпада. В противен случай материалът е спестен или некачествен. Скъпата дреха има мека и плътна подплата, която си личи на пипане. Ако не усетите нищо такова, значи не си заслужава парите.

Усетете аромата на дрехата – хубавите дрехи, за които си заслужава да дадете парите си миришат на парфюм или изобщо не миришат. По това ще ги познаете. Атмосферата в скъпите магазини за дрехи е съвсем различна, уханието  - също.

Насочете поглед към шефовете – ако пробвате дънки, след като го направите, погледнете шефа под коляното. Ако той е крив, дрехата не е качествена. Тези дънки ще изкривят краката ви визуално и няма да се чувствате добре, докато ги носите.

Леко потъркайте дрехата с ръка – знаете за онези досадни топченца, които съсипват вида на дрехата. Ако те се появят при търкане, явно сте попаднали на некачествена блуза. Тези топчета се появяват заради синтетичните материали, от които е изработена дрехата. Колкото повече са те, толкова по-бързо ще видите топченцата.

Летни тенденции: Kакви аксесоари ще добавят блясък към визията ви

През летния сезон всяка дама иска да добавя блясък към визията си. Това лесно може да се постигне с правилните акценти - разбирайте акс...

Проверете джобовете – скъпите дрехи имат добре зашити джобове, при които няма опасност от разшиване или скъсване. Евтините джобове на якета или палта са предразположение към разтягане и разшиване.

Носете кърпичка от плат със себе си – докато пробвате дрехите, лесно може да разберете колко е траен цветът им и колко скъпи са те. Намокрете леко кърпичката и прокарайте по дрехата. Ако тя се оцвети, значи дрехата ще пусне цвят в пералнята, може би и по кожата ви, докато я носите, а това ще доведе до изсветляването ѝ. Ако не се оцвети, значи може спокойно да си пазарувате.

Вземете в ръка дрехата – колкото по-тежка е тя, толкова е по-качествена и скъпа. Плътната дреха е онази, изработена от качествени материали. Ако тъканта е тънка, бъдете сигурни, че дрехата бързо ще се разтегне, а може и да се скъса при по-често обличане. Ако дрехата леко прозира, то тя е евтина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com