8 неща в дома ви, които ще ви накарат да остареете преждевременно

1853
8 неща в дома ви, които ще ви накарат да остареете преждевременно
Снимка: iStock

Трудно е да се повярва, но интериорът може да направи точно това - да унищожи младостта ви. Понякога собственичката на жилище изглежда по-възрастна от възрастта си просто защото обзавеждането в дома е толкова скучно. Не ретро, не винтидж, а просто бабешки интериор в най-лошия му смисъл: той слага отпечатък върху образа ви, възприема се и се запомня като жена, която да съответства на средата.

Има неща, които буквално могат да превърнат едно момиче в старица преди времето си.

Лошо осветление

Осветлението в дома ви е много важно нещо. Първо, ако то е организирано правилно, изглеждате по-добре - много зависи от ъгъла, под който пада светлината. Второ, осветлението трябва да е удобно за очите.

В противен случай започваме да примигваме - в резултат на това около очите се образуват бръчки, мускулите около очите губят способността си да се отпускат поради вечното напрежение и мимически бръчки са факт. С течение на времето става все по-трудно да се отървем от тях, защото ботоксът предизвиква пристрастяване, а и с времето причинява подуване, което също не е младежко.

Освен това, в опит да се справят с напрежението, често се пукат съдове в очите, което придава на бялото нездрав вид.

Вещи с негативна енергия, които трябва да изхвърлите

Неправилни калъфки за възглавници

Странно, но вярно, тъканта на калъфките за възглавници има значение. Не напразно Ким Кардашиян, Синди Крауфорд и Дженифър Анистън спят изключително върху копринени калъфки. Ким също така учи децата си от най-ранна детска възраст, че калъфките за възглавници трябва да са само от коприна.

Експертите твърдят, че спането върху копринено спално бельо наистина помага за запазване на младостта на кожата - тя не се набръчква и не се нагъва, както често се случва при памучното бельо. Кожата и косата се плъзгат по гладката материя, така че свежият вид на сутринта е гарантиран.

Освен това кремовете и серумите, нанесени преди лягане, не се абсорбират в коприната. Но памукът с удоволствие ще ги размаже от кожата ви. И още нещо - всички калъфки за възглавници трябва да се сменят на всеки два дни. Тогава ще спасите лицето от неприятни обриви.

Неподходяща атмосфера

Времето в къщата е от значение - буквално. Ако нивото на влажност в жилището ви е по-малко от 60 процента, кожата ви започва да старее с ускорени темпове, губейки влага. Това особено е в сила през студения сезон, когато отоплителните радиатори работят с пълна сила, изсушавайки въздуха и дехидратирайки кожата.

При сух въздух вирусите се разпространяват много по-активно, като постоянно поставят на изпитание силата на имунитета ни. Болестите също не са полезни за младостта. Затова нашият съвет е да инвестирате в овлажнител и да поддържате оптимално ниво на влажност.

Агресивни домакински химикали

Младостта е свързана и с ръцете. Те страдат от агресивното въздействие на околната среда дори повече от лицето и обикновено полагаме много по-малко грижи за тях. Някои хора дори не могат да бъдат принудени да мият чинии с ръкавици - това е неудобно.

Вредите, които ни нанасят домашните задължения, могат да бъдат сведени до минимум поне малко, ако избирате щадящи домакински химикали. Освен това трябва да сте търпеливи: дайте на продукта време да подейства, не започвайте да търкате изведнъж. Така ще спестите време, енергия, ръце и младост.  

Неудобни маса и столове

Изглежда, че младостта няма нищо общо с това. Но състоянието на лицето ни зависи много от позата ни. Ако винаги сте прегърбени, овалът ще започне да се свлича с тройно по-голяма скорост. Затова в нашето време е много важно да изберете подходящи мебели за работа, да организирате нормално осветление, да не забравяте поне понякога да правите загрявка - дори банално да махате с ръце и крака, да дишате свеж въздух.

Цялото ни здраве и дори външният ни вид са буквално свързани с гръбначния стълб. По-точно, с неговото състояние. Затова се погрижете за удобно работно място.

Лоша енергия: 6 предмета, които трябва незабавно да изхвърлите от дома си

Разтегателен диван

Той също има право на живот. Но само ако не спите върху него. Когато сте студент, все още можете да си позволите подобни щуротии. Но не и в зряла възраст. Имате нужда от нормално легло с добър матрак, на което наистина да спите добре.

Лошият сън е един от най-силните фактори за преждевременно стареене. Торбичките под очите, фините линии и бръчките, порочният апетит, дължащ се на повишения кортизол и слабото производство на мелатонин - нищо от това няма да ви подмлади. В общи линии, ако обичате себе си, купете си легло.

Неудобна среда

Когато в дома ви е скучно, а не уютно, това си личи по лицето ви. В действие влизат депресорните мускули - те са отговорни за ъгълчетата на устните, които се спускат тъжно надолу, дълбоките бръчки и увисналите вежди. Лицето става толкова скучно, колкото и интериорът. Може би е време да направите обстановката по-весела? Или да смените изцяло дома си, ако други промени не са възможни?

Необичани хора

Има моменти, когато не искате да се приберете вкъщи, дори когато сте много, много уморени. Ако нелюбимите неща ви карат да се чувствате потиснати, това не е толкова лошо, винаги можете да намерите начин да се отпуснете. А нелюбимите хора гасят вътрешната светлина в очите ни. И тя не може да бъде запалена отново само чрез смяна на завесите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

4 знака, че той ви харесва, без да го казва

Защо трябва да почиствате пода със сол?

Как алкохолът влияе на нервната система?

Научете най-щастливият ден от седмицата за всяка зодия, 17 - 23 юни

Вечерен виц: Марче

Как всъщност трябва да бъдат разположени крановете за топла и студена вода?

Вярно ли е, че бирата лекува черния дроб?

Какво е най-добре да ядем в жегите, за да не ни е топло

Защо ТРЯБВА да накисвате боба преди готвене?

Отваряне на всички пътища: древен ритуал, който ще промени живота ви завинаги

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

4 знака, че той ви харесва, без да го казва
4 знака, че той ви харесва, без да го казва

Любопитни ли сте да разберете дали някой се интересува от вас, но е твърде срамежлив, за да започнете отношения? Не се тревожете; Има начини да дешифрирате...