8 причини защо е по-добре да родиш на 20, а не на 30

45824
8 причини защо е по-добре да родиш на 20, а не на 30
Снимка: Thinkstock/Guliver

Съвремието променя не само технологиите и начина на живот, но и самите нас – младите дами. В последното време стремежа за изпълняване на човешкия дълг е заменен от амбициите за развитие. Ако до преди няколко години след завършване на гимназията нормалния ход на нещата беше сватба и бебе, то днес ситуацията изобщо не е такава. Вместо бъдещи майка, днес младите дами са кариеристи, с амбиция за просперитет.

Ето няколко предимства на младите майки, които биха накарали всички останали да се позамислят над отлагането на продължението на рода си.

1. По-бързо влизат във форма

Едно от главните притеснения на бъдещите майки е загубата на поддържаната стройна фигура. Качването на няколко килограма при бременност е неизбежно явление, независимо от възрастта. Предимството тук е за младите майки. Бързият метаболизъм на младостта е решаващ в случая. Следите от бременността изчезват бързо и предишната стегната форма на младата дама отново е на лице.

2. Рисковете са по-малко

На възраст от 20-25 години рискът за загуба на детето е много по-малък. Естествено, и шансовете за забременяване са по-големи. Проучвания сочат, че при ранно раждане детето е защитено от някои болести, които могат да се развиват с годините.

3. Младите майки преливат от енергия

В тези години досадата от ежедневието и натиска на живота на възрастните все още не е повлиял на младата дама. Енергията на младия организъм играе голяма роля в отглеждането на децата. Игрите и заниманията винаги са по-пълноценни, вниманието на майката и цялата и енергия са съсредоточени в грижата за детето.

Готова ли си за бебе? Отговори на тези 5 въпроса и разбери...

Да създадеш семейство е отговорност, която първо добре трябва да премислиш. Има период в живота ни, в който сами усещаме, че сме готови...

4. Мама и татко винаги помагат

Младите майки винаги могат да разчитат на подкрепа от близките си. Какво по-голямо щастие от младата баба, която винаги е отзивчива към внучето си.

5. Не страдат по загубената си кариера

Ранната бременност дава възможност за развитие на бъдеща кариера след порастване на детето. Вместо дълго прекъсване на старата, опция за изграждане на нова такава. За разлика от останалите майки, младите такива имат достатъчно време да преценят приоритетите си, своите желания и насоки за развитие. Чести са случаите и на тотална промяна в интересите. Никой не знае дали по време на отглеждането на детето, няма да намери своето ново творческо призвание.

6. Детето ми е моят най-добър приятел

Зачестяват случаите с усложнения по време на бременността и раждането

Зачестяват случаите с усложнения по време на бременността и раждането. Това каза за Радио „Фокус” – Пазарджик д-р Или...

При ранна бременност възрастовата граница между родител и дете не е чак толкова голяма. Често майката се превръща в най-добрият приятел на отрочето си, разбира проблемите му и дава съвети за любовните му терзания.

7. С всяка година все по-красива

Няма как да пропуснем факта, че с израстването на детето младата майка започва да изглежда все по-добре.

8. Детето не променя чак толкова начина на живот

Влизането на детето в живота на родителите му тотално преобръща хода на нещата. Ако до тогава дамата е спазвала определен режим, то тогава нещата напълно се объркват. Предимството на младата майка е в това, че има възможността да израства тепърва заедно с детето си. Да създаде базовите си навици около тези на детето. Така неспокойството от нарушаване на създадения ред ще бъде избегнато.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com