8 тревожни индикации, че жената се превръща в "лелка"

9073
8 тревожни индикации, че жената се превръща в "лелка"
Снимка: iStock/Guliver

Думата "лелка" се среща доста често по света. Дамите, на които им се лепи подобен етикет не са никак щастливи от него. Симптом на "лелката" е постоянното мъмрене по някого, оплакванията за умора, апатията, намръщеното изражение на лицето и поредицата от негативни емоции. Всяка жена се плаши, ако забележи подобни признаци в поведението си. Затова е полезно дамите да прочетат как да разпознаят, че започват да имат синдром на "лелка" и кои са първите ясни индикации за това.

1. Лелката спира да се наслаждава на света

Тази жена спира да се сеща, че има свое дете, усмихнат съпруг и хората я ценят. Ако жената започне да гледа в пространството и погледът ѝ е намусен, това е знак, че тя започва да остарява.

2. Удължава умишлено своята младост

Когато жената започне да остарява, налице са признаци за криене на истинската си възраст. Такава дама често пъти казва, че скоро е била тийнейджърка и все още се чувства по този начин. А ако вече отива към средна възраст, тя се опитва да убеди другите, че все още я бива за някои работи, но просто не й се занимава. Често пъти такава жена е преживяла някаква травма в детството, която й тежи и до ден днешен. Тя все още си мисли, че е дете и понякога се държи инфантилно. Не иска да признае истинската си възраст. Дори обича да носи дрехи, подходящи за доста по-млади от нея.

3. Започва да пести и да пазарува само намалени стоки

"Лелката" започва да си чисти гардеробите от ненужните дрехи, които са ѝ били любими. Тя изхвърля безпощадно обувките с висок ток, защото смята, че повече няма да й трябват. Еротичното бельо и хубавите парфюми повече не са й нужни и тя гледа да се отърве и от тях.

В магазините започва да гледа стоките на промоция и предпочита да си купува само практични неща като домашни потреби. Ако открие стока с намаление, тя е готова да отиде до най-отдалечения магазин, за да си я купи, защото е на по-ниска цена. Тя спира да си купува торбички и ползва собствени - за да е по "Еко" или за да пести пари.

Когато една жена започне да търси само промоционалните стоки, това е признак, че нещо се е променило в нея. Все пак пазаруването трябва да носи радост, а при нея то започва да се превръща в необходимост.

4. Започва да плете пред телевизора

Тя решава, че да изгледа някой турски сериал или да изплете вълнени чорапи пред малкия екран е по-интересно занимание от това да се види с приятелките си. Ако случайно пропусне някое телевизионно шоу, тя се чувства зле.

Тук жената очевидно има проблем. Тя се затваря в себе си и предпочита компанията на телевизора, пред тази на някой друг. Така губи представа за реалността и се пренася във виртуален и измислен свят. Приятелите започват да странят от нея и тя се отчуждава.

5. Започва да харесва и да разпространява клюки

"Ти разбра ли, че съседът се е развел?" или "Знаеш ли, че видях майка ти с непознат мъж?". Тези изречения зачестяват, когато тя разговаря с някоя приятелка. Започва да се интересува от чуждия живот и забравя за своя. Тя е наясно какво става около нея, не започва да следи хората около нея и да слухти за още информация.

Жена простреля 10-годишно дете, искала селфи с пистолет

19- годишната Кейтлин Смит простреляла племеника си - 10 -годишно момченце, докато се опитвала да си направи селфи с пистолет. Тя била ...

Проблемът тук е, че жената обръща гръб на своя живот и навлиза в чуждия. По този начин тя вече не води пълноценен и активен живот. Спира да посещава културни мероприятия, въпреки, че все още има нужда да го прави. Предпочита да обсъжда другите хора и да ги поучава как да си живеят живота.

6. Обича да си спомня миналото

Ако една дама я тресне носталгията, това е лек намек, че започва да прилича на "лелка". Започва да сравнява миналото с настоящето, като е абсолютно убедена, че преди всичко „преди“ е било по-хубаво от „сега“. Преди хората са били умни и възпитани, сега са прости и необразовани. Преди любовта е била неподправена, а сега е изкуствена.

Подобно становище е характерно за жени, които са минали 60-те. Ако сте на по-малко години, не бързайте да величаете младостта, а си живейте живота на възрастта, която сте. Спрете да тъгувате по отминалите дни и гледайте напред с оптимизъм.

7. Започва да домакинства твърде много

6 причини, заради които да обожаваме лелите си

Модерните семейства изграждат все "по-комплексни" вътрешни връзки. И докато родителите съветват и възпитават малките наследници, бабите...

Жената е вдъхновение за мъжа и когато това започне да се изразява в неговото "обслужване", тогава жената може да се каже, че се държи като лелка. Не е добре, ако тя готви и пере мъжа си и после непрекъснато подчертава, че той не оценява нейните усилия. Тя не трябва да домакинства по нежелание или за да угоди на любимия си или на децата си. Щом като някой път не й се готви, по-добре е да не го прави, а да излезе с приятелки. Мъжът й няма да умре от глад.

Всичко това идва от стереотипа една жена да домакинства, докато мъжа изкарва парите в семейството. Но в днешно време това вече не е на мода. Освен домакиня, жената трябва да продължава да прави нещата, които обича.

8. Постоянно се кара на опашката

Когато една жена започне да се кара с хората по опашките, вероятността да се е превърнала лелка е повишена. Тя постоянно търси истината и спори с всекиго. Когато знае, че е права, тя прави сцени и скандали и не иска да отстъпи по никакъв начин. Чакащите хора на опашката я изнервят, все някой я прережда.

Ако ходи на работа, все тя е прецаканата от колегите и постоянно им го натяква. За нея винаги има някакво препятствие и някой все я мрази. Ако жената е под 50, тя не би трябвало да реагира по този начин. Но трябва да се има предвид, че с напредването на възрастта толерантността започва да изчезва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Щипка на прозореца? 7 лайфхака, за които може би не знаете

Как да боядисаме яйца за Великден без химия: Начините, за които никога не сте чували

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно