9 изпитани метода да СМАЧКАТЕ зимната ДЕПРЕСИЯ

2316
9 изпитани метода да СМАЧКАТЕ зимната ДЕПРЕСИЯ
Снимка: iStock

Когато времето е мрачно и вали, празниците са минали, а финансите ни - намалели е много вероятно да се почувстваме потиснати. В статията ще ви дадем идеи за 9 начина, чрез които да не позволявате депресията да ви превземе.

1. Опитайте се да се наспивате

Ако започнете деня, без да бързате за никъде, приготвите си вкусна и здравословна закуска това ще ви донесе много добро настроение..

2. Направете си чай

Когато се чувствате потиснати чаят от канела, кардамон, джинджифил и карамфил е препоръчителен. Канелата стимулира кръвообращението, джинджифилът оказва благоприятно влияние върху паметта и храносмилането, а пък кардамона подпомага сърдечната дейност.

3. Движете се повече

Не е необходимо да изминавате километри пеша или да ходите всеки ден на фитнес. Достатъчни са дори 10 минути на ден ходене с бързо темпо. Движението подобрява енергията на тялото и трае около час - два, което е повече в сравнение с изяждането на парче шоколад.

4. Обърнете си внимание

Ще ви бъде от полза ако обърнете внимание на това как ви влияят кафето, храната, както и всички напитки през различните часове на деня. Това ще ви помогне да контролирате настроението си и да запазите доброто такова.

Винаги носете това, когато навън е много студено!

В зависимост от това къде живеете или закъде пътувате, можете да се сблъскате с неочакван студ по всяко време на годината. Важно е...

5. Пуснете си музика

Музиката стимулира производството на норадреналин в мозъка, което я прави почти толкова ефикасна, колкото и движението. Тя подобрява настроението и повишава тонуса и енергията на тялото.

6. Излизайте с приятели

Излизайте с хора, които ви носят положителна емоция. Създайте си нови приятелства. Прекарвайте повече време навън, колкото и да ви се иска в мрачните дни да се завиете на топло вкъщи. Това само би влошило иначе лошото настроение. Правете нови неща, било то и да си намерите ново хоби.

7. Усмихвайте се

Какви храни да консумираме, за да ни е по-топло в студените дни?

Може би не всички знаят един интересен факт: най-важният терморегулатор на тялото е не кожата, не и потните жлези - а щитовидната жлеза...

Искрената усмивка прави чудеса. Лицето освен, че е огледало на емоциите, то  ги и провокира. Иначе казано - усмихвайте се повече от сърце и ще сте положително заредени.

8. Отпуснете се

Ако ви е налегнала зимната депресия правете това, което ви се прави. Ако ви се хапва сладко - хапнете си, без да мислите къде ще ви се лепне или да правите планове за диети. Ако ви се иска да си купите нещо ново просто го направете. Поглезете се и настроението ви ще се подобри.

9. Променете нещо

Ако всяка зима страдате от депресия помислете си кои са нещата, които правите всяка година и ги променете. Ако всяка година ходите на ски, то тази опитайте нещо ново. Ако искате да промените нещо трябва да предприемете действия, за да го постигнете. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

25 нови (и не толкова) факта за женските гърди

Какво се прави със старите върбови клонки от Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com