9 модни правила на дамите от кралския двор

9453
9 модни правила на дамите от кралския двор
Снимка: Getty Images/Guliver

Членовете на кралското семейство са постоянно на показ пред обществеността. Светлината на прожекторите ги осветява особено силно на специални случаи като сватби или други бляскави събития. Визията на дамите е винаги безупречна. Но всеки ден те са длъжни да спазват строго няколко правила. Ето част от тях:

1. БЕЗ ЯРКО ЧЕРВИЛО

Никога няма да видите дама от кралското семейство с червило в ярки цветове. Строго са забранени червеното, както и всички други ярки нюанси. Могат да използват само безцветно червило или в бледо розово. Всички останали цветове са неприемливи.  

2. БЕЗ ТЕЖКА ОСНОВА

Ким Кардашян е кралица в Инстаграм и почитателка на тежкия грим. Точно обратно, бъдещата кралица на Швеция принцеса Виктория няма право да подчертава с контур лицето си. Може да използва лек грим в естествени нюанси, само за да освежи лицето си и добави съвсем малко руж с нежен цвят.

3. БЕЗ ЯРКИ СЕНКИ

Никога няма да видите дама от кралския двор с блестящи и ярки сенки, изкуствени мигли, очна линия или с опушен грим. Могат да сложат малко сенки в естествени цветове. Тежкият грим се счита за лош вкус.

4. ДЪЛГОТРАЕН ГРИМ

Кралици, принцеси и други дами с аристократични титли често посещават различни видове събития. Понякога те продължават с часове, на гримът им трябва да остане безупречен независимо дали е горещо, дъждовно или ветровито. Ключът към това е да поставят много малко качествена пудра и да фиксират грима със спрей. 

5. НИКАКВО ОПРАВЯНЕ НА ГРИМА ПУБЛИЧНО

Според етикета не е приемливо гримът да се оправя на публични места, макар много жени да го правят. На кралските дами, естествено, това е абсолютно забранено. Освен това, да гледаш как една жена вади огледало и си оправя пудрата или червилото, никак не е красиво.

6. БЕЗ НОКТИ В КРЕЩЯЩИ ЦВЕТОВЕ

Дамите от аристократично потекло предпочитат къси нокти, покрити с лак в телесен цвят. Любимият лак на Кралица Елизабет е в бледо розово на Essie. Правило номер 1 тук е ноктите да са поддържани и чисти.

7. СТИЛНА И СЕМПЛА ПРИЧЕСКА

Кралският протокол одобрява семпли и прилежни прически. Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, например, е със своя характерна прическа с вълнообразни букли. Екстравагантни прически, небрежно отпуснати кокове, мазна или несресана коса, са 100% забранени.

8. ВНИМАТЕЛНО ПОДДЪРЖАНА КОСА

Кейт Мидълтън издухва косата си няколко пъти седмично, ако не и всеки ден. Така поддържа стилна и винаги блестяща косата си. Редовно я боядисва, за да е сигурна, че няма нежелани сиви косми. Подстригва я веднъж на няколко месеца.

9. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ШАПКА НА ОФИЦИАЛНО СЪБИТИЕ

Според кралския дрескод на всички официални събития се изисква носенето на шапки, включително на сватби. Корона се носи само от крал или кралица. Тиари (декоративни корони/диадеми, украсени с бижута) са позволени само на официални приеми. Най-често тиара носи булката на сватбата си. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com