9 навика, заради които винаги сте без пари

3696
9 навика, заради които винаги сте без пари
Снимка: iStock/Guliver

Оказва се, че зад голяма част от финансовите ни проблеми се крият лоши навици и неразумно планиране на бюджета. Преди всичко трябва да обърнете внимание на това за какво точно харчите парите си. Именно в това се крие разковничето за решението на многобройните финансови проблеми. Ако и вие сте от хората, които всеки месец си задавате въпроса "За какво похарчих заплатата си?", вижте какво трябва да избягвате.

1. Реклами в медиите, социалните мрежи и търговската мрежа

Експертите съветват да не обръщате внимание на различни реклами както в супермаркетите, така и в социалните мрежи. Именно те могат да станат причина не само за разхищение, но и за лошото ви настроение.

2. Пазаруване в магазини в близост до дома

Повечето малки магазини разчитат на маркетингов трик, свързан със завишаване на цените. Обикновено в тях пазаруват хора, които се прибират от работа и след дългия работен ден не обръщат внимание на цените.

3. Закуска навън

Изчислете колко пари харчите ежедневно на път за работа. Ако всеки ден си купувате навън кафе и кроасан, със сигурност ще се разделите със значителна част от заплатата си.

Съветът на психолозите е да си купите кафеварка и да се насладите на ароматната напитка у дома. Кафето ще се окаже не само по-евтино, но и по-вкусно.

4. Абонамент за фитнес

Ако сте от хората, които посещават залата веднъж седмично, закупването на абонаментна карта определено не е изгоден вариант за вас. Картите са изгодни за хората, които всеки ден тренират във фитнеса.

5. Кабелна телевизия

Нещата, за които богатите никога не си харчат парите

Често срещано заблуждение е, че богатите хора харчат пари по всяко време и навсякъде. Това изобщо не е вярно. Всъщност, те са доста пре...

Много хора продължават да плащат за кабелна телевизия, въпреки факта, че разполагат с качествен и бърз интернет. Онлайн форматите на телевизионните канали са много по-изгоден и по-евтин вариант.

6. Хранителни запаси

Голяма част от потребителите все още залагат на варианта посещение на супермаркета веднъж седмично и запасяване с храна за цяла седмица. Въпреки факта, че след това със сигурност ще изхвърлят нещо, те не спират да купуват всичко, което привлича погледа им. 

Съветът на психолозите е да пазарувате с предварително изготвен списък. Това ще ви помогне не само да спестите от бюджета си, но и да избегнете изхвърлянето на храна.

7. Опаковки и торби

Пет късметлийски зодии с голяма финансова стабилност

Не всички хора имат късмет, когато става дума за пари. Дори след като положат много усилия и упорита работа, някои хора се борят да ста...

Много хора предпочитат да купуват различни стоки и опаковки за тях, забравяйки, че това струва пари. Ако сложите покупките си в обикновена торба, това ще се отрази положително не само на количеството отпадъци, но и на бюджета ви.

8. Разни дребни неща

Голяма част от потребителите, влизайки в магазина, купуват не само продукта от списъка, но и тези, които привличат вниманието им. В резултат от това домовете им се оказват претрупани с излишни вещи.

9. Подаръци

Много хора обичат да подаряват подаръци на близки и приятели без причина. Психолозите уверяват, че подобни „щедри“ жестове могат да раздразнят близките ви. Вероятно те не се нуждаят от ежедневните ви изненади, а имат нужда да им покажете вниманието си по друг начин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Никога не се разделяйте: 3 знака, че любовта ви ще преживее всички изпитания

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com