Ако имате тези черти, вие сте безнадежден романтик!

3547
Ако имате тези черти, вие сте безнадежден романтик!
Снимка: iStock/Guliver

Безнадеждните романтици не са тези, които засипват с рози партньора си на първа среща, които мечтаят за романтична вечеря в парижко заведение на бутилка вино, които няма предлагат брак по най-оригиналния начин, който все още дори не съществува за другите.

Това са онези, които носят розови очила и представи не само за любовта, но и за всеки един от партньорите си. Те винаги успяват да виждат само красивото в човека срещу себе си и са напълно способни да го оправдаят независимо какво е направил. 

Тяхната представа за любовта е утопична и перфектна и разбира се доста често се оказват разочаровани и подведени, но и истината е, че вината за това е изцяло тяхна, тъй като представите им са невъзможни.

А ако се разпознаете в някое от следните описания, то това означава, че вие също попадате в графата "Болен от безнадежден романтизъм":

Не виждате червените флагове

Вие сте погълнати не от любовта, а от представата за нея. Всичко в главата ви е прожектирано приживе и сте напълно слепи за реалността. Независимо колко червени лампи са светнали срещу вас, по отношение на партньора ви, вие ги виждате по-скоро във формата на червени сърца. Внимавайте много с това! Понякога червените флагове крият повече опасности, от колкото си представяме. 

7 креативни идеи за романтична среща

Да, Свети Валентин може да се пада по средата на зимата, но истинският сезон за любов е лятото. Това е така, защото дните са по-дълги, ...

Кармичният урок, който всяка зодия трябва да научи във връзките си

Влюбвате се за отрицателно време

Не ви трябва много време, за да кажете заветните две думи на партньора си. Доста често обаче това е прекалено рано. Отново това обикновено не е плод на реални чувства към някого, а на емоцията, която изпитвате спрямо представите си за любовта, които пък прожектирате върху връзката си. Не съдете човека срещу вас, обаче, ако не ви отвърне със същото.

Любовното „бомбардиране“ е често явление

Романтиците са чести жертви на токсичните връзки, тъй като те винаги започват с вълни на привързаност и любов, които по-късно довеждат до катарзици. А те обичат точно това - вниманието, жестовете и прекрасното държание. Но както при червените флагове, те дори не могат да си представят, че някой би се променил внезапно за ден, ако се държи така с тях. А истината е, че тези хора никога не са били различни, просто безнадеждните романтици са слепи за реалността.

Романтично: как да напишеш любовно писмо

Идеята може да е готина, но някои от вас със сигурност са си задавали въпроса как да напишат любовно писмо и какво да включат в него. В...

Попадате в едностранчиви отношения

Във връзката, както във всяко нещо, трябва да има баланс. Хората трябва да се срещат по средата и да разпределят "тежестта" на отношенията си. Безнадеждните романтици обаче почти винаги изпадат в крайности и отделят изцяло ресурсите по връзката си, като оставят партньора си или да чака на готово, или да се изнервя, че не взима никакво участие в собствената си връзка.

10 решения, които не спасяват връзките, а само ги влошават

Нищо друго няма значение

За тях не съществува нищо друго освен връзката им. Нито работата, нито хобитата, нито приятели и семейство. Безнадеждните романтици са напълно способни да занемарят тотално живота си, само и само да са концентрирани изцяло върху връзката си. Това обаче е нож с две остриета, който в крайна сметка единственото, което прави, е да отблъсне човек от тях, защото те виждат някой, който няма личен живот и не се бори за нищо. 

„Диагнозата“ безнадежден романтик

От  •  • 0 коментара • 0/5

Желанието за романтична любов е толкова силно при някои хора, че те са склонни да го създават в съзнанието си, подменяйки реалността. Безнадеждните романтици мечтаят за любов, но не просто любов, а такава, която е излязла сякаш от приказките или най-романтичните филми.

„Диагнозата“ безнадежден романтик
 © iStock

Обикновено безнадеждният романтик поддържа утопична, сантиментална перспектива за любовта, независимо от своите негативни минали преживявания или пък контрастна действителност. Напук на всичко безнадеждният романтик обича любовта и я приема като блажено преживяване, дори това да не е истина. „Безнадежден“, защото този романтик поддържа своята идеалистична представа за любовта, независимо от противоречивите обстоятелства.

Безнадеждните романтици често се влюбват в идеята за някого, а не в истинския човек. Те придават качества на своя партньор, които той не притежава, но които те самите биха искали да има, за да бъде „идеален“. Много често безнадеждните романтици започват да влагат силни емоции още в началото на своите взаимоотношения.

Може да ви звучи прекрасно да се влюбвате лесно и да имате положителен поглед върху връзките. Това със сигурност е по-продуктивно от негативната нагласа. Проблемът на безнадеждните романтици обаче е, че реалността рядко съвпада с техните собствени фантазии и това може да се окаже много болезнено в края на едни отношения.

Добави описание

Чудите ли се дали вие самите не сте с „диагноза“ безнадежден романтик? Със сигурност „да“, ако се разпознаете в следните характеристики:

Не забелязвате предупредителните знаци

Тъй като безнадеждните романтици са погълнати от идеята за любов, те просто не забелязват предупредителните знаци по отношение на потенциалния или дори настоящия си партньор. Предупредителни знаци винаги има, но за вас може да не са видими, докато първоначалната ви еуфория не премине и романтичната „мъгла“ не се разсее, показвайки каква всъщност е реалността. Трудно е човек да забележи предупредителните знаци, когато гледа през розови очила. В началото безнадеждните романтици са силно фокусирани върху чертите на човека, заради които те са се влюбили в него.

Влюбвате се бързо и силно

Ако развивате силни чувства в началните етапи на всичките си взаимоотношения, най-вероятно сте привлечени повече от идеята за любов, отколкото от човека отсреща. Когато има идеализиране, реалността не може да бъде забелязана. Освен че безнадеждните романтици пренебрегват предупредителните знаци, те имат и непрактични очаквания от партньора си.

Добави описание

Любовното „бомбардиране“ е често явление

Безнадеждните романтици са склонни да се озовават в токсични връзки. Това е така, защото началото на всяка токсична връзка започва с така нареченото любовно „бомбардиране“ (другият човек се държи прекрасно, обръща ви постоянно внимание, прави жестове за вас и много комплименти). Усещането е като сън или сюжет на романтичен филм, но не трае дълго. Не е изключен и другият вариант – безнадеждният романтик да прилага тази тактика към другия човек, за да го накара да се влюби. Като цяло обаче безнадеждните романтици са по-склонни да се поддават на фалшиви обещания и манипулативни демонстрации на преданост.

Попадате в едностранчиви отношения

За да бъде една връзка балансирана, трябва да има еднакво даване и получаване. Безнадеждните романтици обаче имат склонност да инвестират повече емоции и усилия във връзките си, особено в началото, което означава, че чувствата и действията им са малко прибързани.

Нищо друго няма значение

Когато безнадеждният романтик за влюби, за него всичко останало просто спира да съществува. Той е изключително погълнат от идеята за любов и своя идеален партньор. Много често се пренебрегват приятели, роднини, интереси и дори хобита. Безнадеждният романтик посвещава цялото си време и цялата си енергия, за да преследва емоционалния връх, за който копнее.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com