Ако искате лесно да отворите замръзналата врата на колата, направете това

30127
Ако искате лесно да отворите замръзналата врата на колата, направете това
Снимка: Tumisu / Pixabay

Когато температурата започне да се приближава до границата от 0 ° C, бъдете готови, че една сутрин няма да можете лесно да отворите колата. Ето няколко съвета как да отворите замръзнала врата на колата, за да избегнете повреда, включително дръжката на колата.

Замръзнала врата на кола

Шофьорите не обичат минусовите температури не само заради по-трудните пътни условия. Влагата, която се утаява върху уплътненията или в ключалката, се превръща в лед по време на замръзване. Сняг или дъжд ще увеличат риска от неприятни изненади сутрин. Представете си, че в един от зимните дни трябва бързо да седнете зад волана, но замръзналата врата в колата не реагира!. В тази ситуация нервите не са най-добрият съветник и, разбира се, няма да ускорят нищо.

Уплътнения за врати на автомобил

Трябва ли да мием колата през зимата – въпросът, който всеки шофьор си задава

От край време шофьорите си задават въпроса дали трябва да мият колата през зимата. Според някои това е напълно излишно, предвид ситуаци...

Въпреки че на пръв поглед това не показва нищо, уплътненията са много ценна част от превозното средство. Ако са износени или повредени – например при принудителен опит за отваряне на автомобила, трябва да се подготвим за смяната им.

Как да размразите вратата на колата?

И така, как да отворите врата на замръзнала кола? Започнете, като проверите дали всички входове са блокирани. Можете да влезете от страната на пътника, така че можете да запалите колата и да включите отоплението. След това просто изчакайте една минута. Можете също да опитате да загреете ключа със запалка (не е много трудно да повредите колата) или в краен случай да използвате бутилка с гореща вода.

Размразяването на автомобила трябва да започне с определяне на причината за заключването на вратата.

Ако ключът се върти гладко, но вратата не се отваря, е време да преминем към друг проблем. Има няколко начина за размразяване на врата в кола, които работят без вреда за нея. Ето ги и тях:

Ако искате колата да загрее бързо, веднага направете ето това!

Всеки шофьор е наясно с това, че през зимата загряването на колата обикновено изисква време, в което да стоим и да чакаме, ако искаме д...

1. Прокарайте нещо тънко и остро по контура на вратата, без да използвате прекомерна сила. По този начин ще можете да счупите ледените кристали, които свързваха вратата с останалата част от колата.

2. Използвайте средство за размразяване на прозорци. Просто напръскайте течност около пролуката около вратата и изчакайте известно време. Когато уплътненията се отделят от корпуса, си струва да отлепите останалата част, за да се отървете от допълнителната влага. Не се нуждаете от специален размразител на вратите на колата.

3. Ако колата е в гараж с достъп до електричество, използвайте сешоар.

Най-лошото, което можете да направите, е да използвате гореща вода директно върху замръзналата кола. Представете си, че ако искате да размразите уплътненията, наливате вода от чаша, бутилка или дори чайник и тя започва да се оттича по цялата врата. Не е трудно да се досетите, че изливането на топла вода върху прозореца на автомобила при зимни условия може да доведе до напукване.

Размразяването на вратата на колата може да остане в миналото, ако се подготвим за това предварително. Най-лесният и евтин начин е да използвате глицерин. Можете да го купите във всяка аптека. Когато се използва правилно, не само няма да изцапа дрехите ви, но и ще се погрижи за гумените подложки. Как се използва? Уверете се, че температурата е на замръзване - ако нямате отопляем гараж, нанесете глицерин върху уплътненията си. Почистете старателно уплътненията от мръсотия. С помощта на кърпа втрийте глицерин в уплътненията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com