Ако сте добра домакиня, никога няма да купувате тези продукти на промоция!

10873
Ако сте добра домакиня, никога няма да купувате тези продукти на промоция!
Снимка: iStock/Guliver

Винаги изпитваме задоволство, когато знаем, че в магазина има промоции на редица стоки и бързаме да минем през тях, за да видим дали имаме нужда или да си намерим причина да си купим нещо по-евтино.

Работата обаче е там, че има много продукти, за които по никакъв начин дори не трябва да помисляте, когато са с намалена цена, колкото и изкушаващо да ви изглежда покупката.

С този трик винаги ще избирате най-доброто месо в магазина

Вижте кои са тези неща и защо трябва да ги избягваме, когато са намалени.

Може да ви се стори странно, но един от тези продукти е всичко, за което се твърди, че съдържа боровинки или има вкус на боровинка. Това е един наистина полезен плод, но в повечето продукти той изобщо не се съдържа, дори и на етикета да пише друго.

Всички шоколадчета, кексчета, мъфини и подобни, се приготвят със сок от боровинка, дори сушените плодове не стигат до тях.

Жените от тези ЗОДИИ са най-лошите домакини

Сред жените има и такива, които са родени да бъдат домакини. Те непрекъснато подреждат, чистят и държат на това всичко у дома да е като...

Намалението на портокаловите сокове също са нещо, което трябва да избягвате, защото той се прави чрез възстановен концетриран сок и така производството е по-евтино.

Когато е във фабриката, концентратът издържа на съхранение няколко месеца, но накрая в него се слагат много вода, аромати и захар, пастьоризира се и се опакова - но това го прави напълно безсмислен.

Не е добра идея да се насочвате и към салатите в опаковка, защото ако се замислите реално, ще видите че те всъщност са по-скъпи от всичките им съставки поотделно. Освен това, много проучвания са установили, че тези опаковки са перфектно място за развиване на бактерии, които не умират дори съхранявани в хладилника.

Вакумираните зеленчуци също биха били глупаво решение, защото например да, вие вече ги имате измити, обелени и нарязани, но и двойно по-скъпи и всъщност доплащате не за по-високо качество, а за 10 спестени минути над мивката.

Видите ли такава диня, НИКОГА не я купувайте

5 кулинарни трика, които ще ИЗУМЯТ всяка една домакиня!

Не винаги стриктното спазване на рецептите може да ни гарантира добри резултати. По-важно е да научите тънкостите и онези малки хитрини...

Изключително вредното кафе “3 в 1” вероятно е адски лесно да се приготви, но бъдете сигурни, че вътре няма да намерите нито сметаната, нито кафето, а една камара транс-мазнини, аромати, емулгатори и стабилизатори. То е десет пъти по-вредно от обикновеното кафе, в което бихте добавили захар и мляко.

Смлените подправки също не са добър избор, защото например някои производители не слагат черен пипер в пакетчето си със смлян черен пипер. Може би люспи от елда и много други вещества.

Освен това ароматът му изчезва доста по-бързо.

И абсолютно забравете за настърганото сирене - то често е просто адски старо и рядко отговаря на посочената марка. Освен това някои производители добавят целулозна пудра, за да не се появяват бучки, защото попива влагата много добре и няма вкус, мирис или цвят.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com