Ако сте жена с кафяви очи – какъв цвят коса ви отива?

29100
Ако сте жена с кафяви очи – какъв цвят коса ви отива?
Снимка: iStock

Лято е и е време за промяна, разкрасителни процедури и смели решения за косата. Ако сте решили да освежите цвета си, или да го промените тотално, доверете се на специалистите, за да ви радва резултатът. Важно е при промяна на цвета на косата ви не само да се съобразите в модните тенденции и личните си предпочитания или мнението на приятелки, но най-вече с препоръките на колориста, както и с това какво би ви подхождало, а това зависи от цвета на очите ви, но не само от тях. Вижте, ако се с кафяви очи какъв цвят коса ви отива, за да бъде промяната приятна и да сте доволна от резултата, както и от какво друго освен от цвета на очите зависи изборът на подходящ цвят за косата ви.

За дамите с кафяви очи – какъв цвят коса ви подхожда?

Всъщност кафяви ли точно са очите ви? Нека започнем от там, тъй като изборът на цвят не е лесна задача. Кафявите очи могат да са лешникови, със златист или зеленикав нюанс, тъмно кафяви или светло кафяви. Тези различия правят различен и правилния цвят за гривата ви.

- Дамите с лешников цвят на очите  - кафяво, но с нотки златисто, могат да разчитат на тъмните цветове, които, нанесени върху гривата, правят очите изразителни, открояващи се и обаятелни. Подчертават ги идеално черната и тъмно кестенявата коса, а изпъкването на очите е добре дошло, като се има предвид колко красиви са лешниковите.

- Дамите с тъмнокафяви очи могат да заложат на кестеняви с нотки златисти или махагонови нюанси в косите си, ако обаче тенът им е топъл. При студен тен за предпочитане е да се спрат на наситени нюанси като бяло русо, сребристо сиво или катранено черно.

Като споменахме нюанс на тена, държим да подчертаем, че той е от ключово значение при избора на нюанс за косата и е не по-малко важен от цвета на очите. При един и същи цвят на очите дамите с топъл и тези със студен тен на кожата ще се нуждаят от различен цвят коса, за да изглеждат забележително.

Тези 5 храни ускоряват растежа на косата

Как да проверите какъв тип е тенът ви?

Вероятно лесно ще определите дали очите ви са лешникови или са тъмно кафяви. С подтона на тена обаче ще ви е трудно. Този лесен трик може да ви помогне безпогрешно да определите топъл или студен е тенът ви, както и какъв цвят да изберете именно според него в съчетание с очите ви. Подтонът не сочи дали сте със светла кожа, смугла или много тъмна, а дали тенът ви е топъл или студен. Кожата ви също има топли, студени или неутрални нюанси. За да определите безпогрешно своя подтон, погледнете… вените на китките си. Ако вените на китката ви изглеждат зелени, значи имате топъл подтон. Сините вени на китката сочат студен подтон. Ако вените ви се окажат удивителен хамелеон – едни ден ви изглеждат сини, а на другия – зелени, не, не грешите и не е от светлината. Това не е рязко явление, вие просто имате неутрален подтон.

Как да направите косата гладка: 5 съвета, които работят

С какво друго да се съобразите, избирайки цвят за косата си?

1. Съобразете се с изходния цвят на гривата си. Ако сте боядисана в черно, изчакайте косата да израсте, преди да смените цвета. Черното се премахва много трудно и не си струва да изтощавате косата си с опити. Когато сте с черна боядисана коса, в много случаи няма значение какво ви допада и какво бихте желали, нито какъв цвят са очите ви. Или оставете косата да израсте, или се пригответе да се боядисате отново с черна боя.

2. Съобразете се с цвета на дрехите в гардероба, ако не планирате да го смените. Дрехите ви са избирани според настоящия ви цвят на косата и е твърде възможно да не ви подождат с новия. Какво да правите, ако нямате търпение да изчакате косата да израсте – няколко години? Имайте предвид следното – нюансите на жълто, червено и златно са идеални за карамелени нюанси и тъмни акценти в косата. Дрехи със син, сив, сребрист, зелен цвят се съчетават чудесно като нюанси като пепеляво русо или черно.

3. Съобразете се и с грима си. Ако рядко носите грим, то изберете да промените нюансите на грима си спрямо актуалния цвят. Ако носите грим всеки ден, по-добра идея е да изберете цвят, който подхожда на грима освен на очите и косата.

Не разчитайте само на тези съвети, потърсете снимки на знаменитости с вашия цвят, консултирайте се със специалистите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Яде ли се кората на райската ябълка?
Яде ли се кората на райската ябълка?

Мнозина вече свикнаха в студения сезон с ярко оранжевите плодове на райската ябълка, които са не само вкусни, но и полезни. Д-р Лидия Квашнина...