Ако сте положителен човек - ще живеете по-дълго

3403
Ако сте положителен човек - ще живеете по-дълго
Снимка: iStock/Guliver

Положителната нагласа и оптимистичните мисли винаги са от ползва за всеки човек, но ново изследване от университета Джон Хопкинс казва, че хората с весел характер и настройка за света е по-малко вероятно да имат проблеми със сърцето. Усмивката е лек за всяка болест!

Твърди се, че хората с общо чувство за благополучие, включително чувство за щастие, оптимизъм и енергия за живота, са по-малко склонни да получат инфаркт.

Това изследване дава резултати, които сочат, че хората с положителна нагласа и перспектива за света около себе си са наполовина по-малко склонни да развият коронарна артериална болест, дори и тези с най-висок риск поради семейната си история. Усмивката и добрата нагласа може да ви защити от сърдечни инциденти.

6 позитивни нагласи, които ще ви донесат успех във всичко

По-щастливият темперамент има действителен ефект върху болестта и в резултат на това може да сте по-здрави твърдят експертите. Това показват обобщените заключения, при които изследователите са използвали данни от генетичното изследване на риска от атеросклероза, 25-годишен проект, изучаващ сърдечните заболявания при хора с фамилна анамнеза за коронарни заболявания. Те изследвали 1483 братя и сестри, които са имали коронарен инцидент преди да навършат 60 години, включително били анкетирани за тяхното настроение и цялостно удовлетворение от живота.

Изводите, които са направени, са свързани с това, че положителната нагласа на хората е свързаноа с една трета намаление на коронарните инциденти, включително инфаркти и необходимостта от байпас. Сред тези с най-голям риск от сърдечен удар има намаление с близо 50 процента. При изследванията се взимат предвид фактори за сърдечни заболявания, включително възраст, статус на тютюнопушене, диабет, високи нива на холестерол и високо кръвно налягане.

Промени мисленето си и светът ще те последва: Как да направим живота си по-добър

От друга страна, хората, които имат депресивни чувства и страдат от тревожност, скъсяват продължителността на живота си, като се има предвид и вредните навици, които се появяват в следствие на тези състояния. А хората, които са настроени добре към живота, имат желание и енергия да се грижат добре за себе си и здравето си.

Въпреки че екипът на Джон Хопкинс не знае точно как позитивната настройка за живота подобрява здравето на сърцето, те казаха, че тяхното изследване дава представа за мощната връзка между ума и тялото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се е празнувал Гергьовден в миналото?

Защо 6-ти май е ден на Българската армия?

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

Какво се прави на Гергьовден за късмет през цялата година?

Болят ли ви ставите? Тези храни или напитки може да са виновни затова.

От кои храни да се откажем, за да имаме хубава кожа?

В това незабележимо растение се крие голяма лечебна сила

Как да накараме срамежливия човек да се отпусне?

Колко калории се изгарят по време на сън?

Великден 2024: Най-силните молитви за здраве, изцеление и защита

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com