Ако сънувате такова нещо, съществува риск за здравето ви

2525
Ако сънувате такова нещо, съществува риск за здравето ви
Снимка: Merlin Lightpainting / Pixabay

В състояние ли е човек по нощните си сънища да установи какви болести го мъчат? С известни уговорки може да се твърди, че това е възможно…

Статистически е проверено, че когато здравето се поразклати сериозно, то сънищата стават по-ярки и обикновено се помнят непосредствено след сутрешното събуждане и не избледняват през деня… Малцина обаче си задават въпроса свързано ли е нощното видение по някакъв начин със здравословното им състояние? Тук може да се търси намесата на „професионалните“ тълкуватели на сънища, но и езотериците (хора, търсещи вътрешно познание на основата на ценностната си система в духовното им развитие) също имат думата по въпроса.

Именно последните са тези, които, изучавайки сънищата, са стигнали до заключението, че сюжетите на нощните видения имат не само мистично значение, но и са барометър, отчитащ здравословното състоянието на сънуващия. Ето какви са сънищата, сигнализиращи за реално съществуване на опасни болести.

Първо, сърдечни заболявания

Хора с такива проблеми често участват в екшън сънища, изпъстрени с изобилие от насилие, престрелки и преследвания по покриви и в изоставени сгради… Събуждат се разтреперани, обляти в пот при силно ускорен пулс и екстрасистоли.

Второ, вариации в кръвното налягане

Хипертониците имат сънища, в които отчаяно се стремят да избегнат грандиозни природни катаклизми като опустошителни изригвания, мащабни наводнения, смъртоносни урагани или торнадо, сриване на огромни скални маси и дори интензивни военни действия… На сутринта се чувстват разбити, а кръвното им налягане е достигало до опасно високи граници.

При хипотониците сънищата са също ярки, но събитията се развиват като на забавен кадър – движенията много бавни, вели, като често пъти достигането до дадено място се оказва невъзможно, предизвикващо отчаяние, а на сутринта това се проявява като силна умора и нежелание за ставане… 

Трето, белодробни заболявания

При проблеми с белите дробове, сънуващите се оказват или затрупани след земетресение или бомбени атентати, или погребани под лавини, или давещи се в гигантски вълни… На сутринта се събуждат с пресъхнало гърло или/и тежест в гърдите

Четвърто, проблеми със стомашно-чревния тракт

Разнообразните проблеми със стомашно-чревния тракт инициират широка гама от неприятни сънища като бой и намушквания с ножове с обилна кръвозагуба, рефлектиращо на сутринта в гадене и горчив вкус, както и липса на всякакъв апетит. 

Пето, депресия, невроза

Депресията тежко се отразява на сънищата, които изобилстват с безизходни ситуации след попадане в гъсти, мрачни гори, малообемни, затворени помещения или тъмни тесни места. Събуждането не носи облекчение, тъй като безпокойствието и тъгата остават… От своя страна, неврозата води до сънуване на препятствия, непреодолими дори с външна помощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 21 май /валутен калкулатор/

За мъжете от тези зодии семейството е на първо място

Това са най-неразбраните и мразени зодии

Топ 4 на най-неемоционалните и студени зодии

Тези зодии са съвместими с всички

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

3 принципа, върху които се гради щастливият семеен живот

Тези зодии превръщат БОЛКАТА си в СИЛА

Какво отключва най-често агресивно поведение при жените?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com