Ако усетите един от тези 5 сигнала на тялото, вземете мерки незабавно

23659
Ако усетите един от тези 5 сигнала на тялото, вземете мерки незабавно
Снимка: iStock/Guliver

Вслушвайки се в тялото и сигналите, които то ни изпраща, можем да разберем много за себе си. В това число влизат и евентуалните здравословни проблеми, които може би тепърва се зараждат. Хубаво е да ги хванете навреме, да реагирате и лечението да премине по-лесно и ефективно. Важни са и редовните профилактични прегледи. Ако сте пропуснали някой от тях обаче, вижте дали сте наблюдавали някой от следващите 5 сигнала на тялото. Ако отговорът ви е положителен, е време да си обърнете внимание.

Тегло – рязката смяна на теглото е повод за притеснение, независимо дали качвате, или сваляте килограми. Ако за минимален период от време сте качили повече тегло, може да имате проблеми с хормоните, да сте изложени на силен стрес, да имате проблеми с щитовидната жлеза, бременност, проблеми с бъбреци или сърце. Това е валидно и за рязкото сваляне на килограми. И при двете посетете лекар.

Зъби – не пропускайте ходенето при зъболекар, за да бъдат зъбите ви здрави. Венците и зъбите също могат да ви покажат различни промени и да бъдат индикация за възпаления в организма. Някои промени в устата могат да подсказват за проблеми със сърцето, храносмилането, белите дробове и т.н.

Нокти – красивият маникюр и поддържаните нотки са много важни, особено за дами. Тяхното състояние обаче също трябва да следите и защото може да ви предупреди за разни проблеми със здравето. Ноктите на ръцете и краката могат да подсказват опасни проблеми. В случай че забележите промени в цвета или формата на ноктите, посетете специалист, който да установи какъв е проблемът и да назначи съответното лечение.

Кожа – външната обвивка и най-големият ни орган търпи най-много поражение, защото е изложена на външни влияния непрекъснато. Трябва да се грижите за кожата си непрекъснато с подходящите средства за целта. Ако забележите промяна в цвета, зачервявания, обриви, петна, консултирайте се с лекар. Така може да предотвратите различни проблеми, които впоследствие могат да се превърнат в опасни заболявания, ако не им се обърне внимание.

Урина – първият път, когато отидете до тоалетна по малка нужда сутрин може да ви разкрие много неща за състоянието на тялото. Именно в урината се събират 70% от показателите за промени в тялото. Освен бременност, настинка или възпаление, тя може да покаже още куп проблеми, на които трябва да се обърне по-специално внимание.

Имайки предвид тези 5 сигнала на тялото, не ги пренебрегвайки и следете редовно състоянието си. така ще си спестите много главоболия и чудене какво не ви е наред.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com