Анализатори на съдържание: Какво крият производителите на козметика?

3631
Анализатори на съдържание: Какво крият производителите на козметика?
Снимка: iStock/Guliver

Днес анализаторите на козметични състави са много популярни. Можете да проверите онлайн съдържанието на един или друг компонент в козметиката, да видите колко е екологичен и натурален кремът, както и да разберете дали тази козметика е подходяща за вас или не.

Онлайн можете да научите за функциите и състава без познания по химия и козметика. Но наистина ли е толкова просто?

Първото нещо, което трябва да имате предвид при използване на анализатора, е автоматизмът на анализа. Нито един анализатор няма да различи крем от крем-гел, емулсия-спрей от емулсионен серум. Формата понякога може да бъде важна при избора на конкретен козметичен продукт.

На второ място, всеки козметичен компонент има специфично име (INCI). Но името може да бъде посочено в състава не според INCI, а според активното вещество. Или производителят може да даде различно име на веществото, което ще се появи на етикета. В този случай анализаторът няма да може да даде точна и правилна оценка на агента с посоченото вещество.

Какво трябва да знаем за нощната козметика

Трето, много често анализаторите дават непредубедена оценка. Например, омекотяващ изостеарил изостеарат. Омекотяващо средство, получено от растения, беше оценено от един сайт за преглед като: „Балсам за кожа, емолиент, свързващо вещество. Безопасен, в редки случаи може да причини леко дразнене.

Такава оценка може да предупреди купувача. Преди всичко изостеарил изостеаратът е прекрасен естествен омекотител, който е абсолютно безопасен за употреба. Освен това този емолиент има допълнителна функция за овлажняване на кожата.

Това е много важно, защото новото поколение емолиенти ви позволява да създавате продукти, които са най-подходящи за вашата кожа. Всичко това не присъства в оценката на онлайн анализатора. Освен това класът на веществото е посочен неправилно. Ако се придържате към строгата функционалност на това вещество и приемлива класификация, тогава това е омекотител, а не балсам. Да, омекотява кожата, но оценката "свързващ агент" също не отговаря на изостерил изостеарат.

Или например абсолютно безопасен, с висока чистота, 100% биоразградим и получен по екологично чиста технология от растителни суровини C13–15 Алкан по някаква причина получава оценка „умерено опасен“ на уебсайта на анализатора, докато друг анализатор не го разпознава изобщо, въпреки че съставката се използва в козметиката от няколко години.

Задължителната козметика за всеки модерен мъж!

Има определени тънкости в състава на козметиката, с които анализаторите не могат да се справят. Прост и добре познат пример: натриев хиалуронат или хиалуронова киселина. Ако погледнете INCI, тогава името ще бъде същото: натриев хиалуронат. Но тънкостта е в молекулярния състав на хиалурона. Има хиалуронова киселина с високо молекулно тегло, средно молекулно тегло и ниско молекулно тегло.

Всеки вид хиалурон има различен ефект върху кожата и решава различни проблеми. Лечебните свойства притежава хиалуроновата киселина със средно молекулно тегло. Хиалуронът с ниско молекулно тегло овлажнява по-добре и подобрява еластичността на кожата. Анализаторът не може да разпознае тези свойства.

Има много тънкости в козметичните формулировки, което затруднява използването на онлайн анализатори за получаване на точна оценка на козметичен продукт или вещество. Ето защо не трябва да се доверявате само на онлайн анализатори, без да се консултирате със специалисти, които разбират темата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с които да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com