Ароматите, които повдигат настроението ни

2759
Ароматите, които повдигат настроението ни
Снимка: iStock

Никой не иска да е в лошо настроение или постоянно да чувства тревожност, но понякога не можем толкова лесно да загърбим тези емоционални състояния. Затова пък може да изпробваме различни натурални методи, които да ни помогнат да се избавим от киселата физиономия. И не, не говорим за успокоителни лекарства или алкохол, ами за определени аромати, които имат положителен ефект върху настроението ни. Нека видим кои са те:

Цитрусовият аромат

Всички знаем кои плодове спадат към цитрусите - лимони, портокали, лайм, грейпфрут и др. Ароматът на всеки от тях е особено приятен и всъщност има успокояващо действие върху психиката ни. Повишава настронието, придава ни тонус и успокоява нервната система.

Миризма на борови игли

Иглолистните дръвчета ни напомнят за зимата, за коледните празници и за спокойствието у дома. Този аромат ни препраща към приятни спомени и повишава настронието. 

За какво помага етеричното масло от лавандула

Ментов аромат

Ментата е позната билка с успокояващите си свойства и има доста силна и приятна миризма. Тя се нарежда сред най-добрите средства за повишаване на настроението - прясна, етерично масло или чай - по всякакъв начин нейният аромат ще ви повлияе благоприятно. Веднага ще се почувствате отпуснати и релаксирани.

Ароматът на слънцезащитни продукти

Всички обичаме този аромат и не можем да му се наситим, нали? Дори и да не сме около морето, този аромат моментално ни препраща там. Когато сте вкъщи и се чувствате потиснати - помиришете слънцезащитния крем от шкафа.

Сандалово дърво

Миризмата от сандаловото дърво ефективно подобрява качеството на съня, подпомага лесното заспиване, понижава нивата на стрес и тревожност и подобрява нашето настроение. Също така ползите от аромата му се свързании със справяне с агресията и прекалената раздразнителност.

Уникални ползи от маслото от ЛАВАНДУЛА

Лавандула

Лавандулата също има приятен аромат, който действа успокояващо на нервната ни система. Ако имате проблеми със съня, може да капнете няколко капки етерично масло от лавандула върху възглавницата ви, за да подобрите качеството на съня и да заспивате по-лесно. 

Как да си набавим тези аромати?

Ако не можете постоянно да ги откривате в пресен вид - то етеричните масла вършат същата работа, а можете да им намерите и други приложения. Ароматни пръчици или дифузер също ще свършат отлична работа. Открийте варианта, който ви е най-приятен. 

Друг вариант е да поставите няколко капки върху кърпичка, която да поставите в чантата си и да носите навсякъде със себе си - когато почувствате нервност или раздразнение, можете да я помиришете и да се успокоите. Дори вашият любим аромат да не е сред изброените, това не означава, че не действа успокояващо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com