Богатите хора НИКОГА не си купуват тези 4 неща

19468
Богатите хора НИКОГА не си купуват тези 4 неща
Снимка: https://pixabay.com

Финансовото положение винаги е било актуална тема сред хората. Винаги е имало и ще има разделение между обществото заради финансов фактор. Има теория, според която се твърди, че колкото повече харчи един човек, толкова по-необезпечен финансово е. Тоест бедните хора харчат повече от богатите. 

Всеки би трябвало да знае цената на парите. За да ги спечелим, ние отделяме една немалка част от живота си в работа. Заради това повечето хора смятат, че заслужават да си угаждат, когато имат малко повече пари. Има неща, които бедните хора биха си купили, а богатите не и обратно. Ето кои са те.

Ненужни покупки за децата

10 начина да спестим пари по празниците

За повечето от нас пазаруването за празниците може вече да е започнало. Празниците идват скоро и има много хора, желаещи да ни зарадват...

Голяма част от заможните хора учат децата си да ценят парите и не харчат пари, за да им угаждат за всяка прищявка. Те ги учат как се печелят парите, за да си заслужат желаната играчка. Учат ги ако искат нещо да си го заслужат, за да може след това да ценят всяка вещ, която имат.

Не инвестират за скъпи устройства

Според успелите предприемачи човек не трябва да залага на дадена марка, а на функционалност. Защо му е последен модел телефон ако той изобщо не му върши работа? Докато бедните хора се подлъгват лесно по много рекламираните продукти и са готови да вземат нещо на лизинг само и само, защото е популярна марка или са видели, че някой друг има подобно нещо.

Скъпи маркови дрехи

Пандемията донесе исторически спад на потреблението в ЕС

Разходите за крайно потребление на домакинствата в Европейския съюз са намалели с безпрецедентните 8% на годишна база през 2020 година....

Модата е нещо преходно, поради което не е нужно да си пълните гардероба с дрехи, които няма да носите. Повечето финансово стабилни хора се появяват в публичното пространство с най - обикновени дънки и пуловери. 

Инвестиция в прекалено голяма къща

Много заможни хора смятат, че не е необходимо да строите палат, когато купувате свой дом. Повечето от бедните искат да направят голяма къща, за да има и за децата им, когато пораснат големи. Обаче не правят сметка, че децата може да не искат да живеят в тази къща тогава. Богатите хора учат децата си, че е по - добре да получат добро образование, което ще им даде възможност за мечтаната работа. Това от своя страна ще им позволи да си купят желаното жилище, без да затъват в кредити. 

Това, което ще ви дадем като съвет, е да пестите парите си от покупки, които имат по - краткосрочна полза. Не си струва да инсввестиране много пари в неща, които не ви носят никаква стойност или поне не дългосрочна такава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com