Българка стана част от легендарното събитие Royal Ascot, редом до Елизбет Втора

3902
Българка стана част от легендарното събитие Royal Ascot, редом до Елизбет Втора
Снимка: Каролина Александър

Чували ли сте за Royal Ascot? Ако не - бързаме да ви разкажем за него, защото изпускате много! Royal Ascot е най-популярното спортно събитие във Великобритания за конни състезания и наддавания, а патрон по традиция от векове е кралското семейство. Постепенно през годините от чисто спортно събитие Royal Ascot се превръща в светско събитие, събиращо най-стилно облечените знаменитости в световен мащаб.

Getty Images/Guliver

Провеждането на прочутото състезание е традиция от далечната 1711 г., когато на престола е била кралица Ана. По нейно време в обращение са били гвинеите, с които са залагали гостите на събитието. Мястото е Бъркшър, близо до замъка Уиндзър. Надбягванията се провеждат в 5 дни, винаги през третата седмица от юни. В състезанията могат да се състезават единствено чистокръвни коне, а дрескодът е строго определен - елегантна рокля с конкретна дължина и обувки на ток за дамите, а за мъжете - фрак и цилиндър. И още нещо - през петте дни е задължително да бъдете с различно облекло всеки ден. Все пак си представете, че сте на една ръка разстояние до Кралица Елизабет Втора и компания!

Getty Images/Guliver

И тази година ВИП персони от цял свят се събраха за фестивала до Лондон. Събитието е дългоочаквано от всички дами, които използват повода да покажат най-красивите си шапки, някои от които с изключителен дизайн и внимание към детайла. За тях е предвиден и специален ден, последният от състезанията, наречен Ladies’ Day. Празникът се организира заедно със състезанието Златната купа на Ascot, което привлича огромно медийно внимание и дава възможност на дамите да облекат най-елегантните си рокли.

На звездното събитие тази година попадна една единствена българка - Каролина Александър. Нейно величество Елизабет II, принц Хари и херцогиня Меган Маркъл, както и още членове на кралското семейство също присъстваха на откриването на Royal Ascot 2018.

Каролина Александър бе на събитието, което съчетава едновременно стари традиции и блясъка на модата, в компанията на своя годеник Емир Сарар, който е наследник на компанията SARAR - един от най-големите производители на текстил в световен мащаб. Двамата получили специална покана за Royal Ascot от техния приятел Aly Saifullah Khan, наследник на една от най-видните политически и бизнес фамилии в Пакистан, базирана в Исламабад.

Компания на българката по време на едно от най-престижните събития в света правеха Лейди Александра Сайкес, световноизвестната дизайнерка Нина Наустдал и Лейди Ана Оксмантаун, която от години живее между Лондон и Ирландия. Лейди Оксмантаун е омъжена за лорд Патрик Оксмантаун, чийто баща е граф на Rosse, а чичо му е Лорд Сноудън-известен фотограф и бивш съпруг на покойната принцеса Маргарет, сестра на кралица Елизабет.

През миналата година Каролина Александър бе гост на яхтата на милиардерската дъщеря Клоуи Грийн в Сен Тропе. Най-тиражния британски таблоид Daily Mail публикува тогава разширен репортаж и папарашки снимки. По време на приятелския уикенд, компания на лодката им правеха американската актриса Мишел Родригес - станала популярна с участието си във филмите "Бързи и яростни" и сериала "Изгубени" и 31- годишния филмов продуцент и предприемач Мохамед Ал Турки, син на Шейх Абдул Азис Али Ал-Турки от Саудитска Арабия.

Каролина ще прекара и това лято в Монте Карло заедно със своя годеник Емир Сарар. През есента двамата ще лансират нова модна линия, чиято световна премиера ще бъде в Истанбул. Българката, която е завършила образованието си в Монако продължава да менажира и един от големите онлайн магазини за дрехи - JANCAIL.COM.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com