Българската монархия в Тихия океан - държава на умните

27314
Българската монархия в Тихия океан - държава на умните

Пред две години, заради вулканична активност, се образува „българската монархия” в Тихия океан – Нова Атлантида. Това казаха бизнесменът Владимир Баланов и председателят на „МЕНСА България” Христо Радков.

Според Баланов има празнота в международното право, която му е позволила да „се сдобие” Нова Атлантида. Консултирах се с може би най-големия капацитет в света – проф. Александър Янков, как да придобия острова, продължи свищовлията.

Българин си направи монархия в Тихия океан

Собствена държава с монархическо управление – това успя да направи българският бизнесмен Владимир Баланов. Държавата – Нова...

По думите на Баланов ново парче земя трябва да се признае от някоя държава. Там влизат 12 мили териториални води и 200 мили икономически ареал. Това исках да подаря на България, каза бизнесменът. Именно ареалът е ценното в случая, смята той.

Какви са възможните ползи – природни богатства, в случая планктонът изглежда най-ценният ресурс досега.

Баланов смята, че България не е взела острова, защото процедурата е сложна – с промяна на Конституцията и Велико народно събрание. И уточни, че за да има държава, трябва да има граждани – затова се е свързал с Радков и МЕНСА. Идеята ми е да създадем държава на умните хора, посочи Баланов. Затова и членовете на МЕНСА Интернешънъл прегръщат идеята.

Нова Атлантида е реална държава от 22 май, подчерта Баланов. Пари за да „откупя” острова не съм давал – само за експедицията, която постави раждането на Нова Атлантида, добави свищовлията. А Радков уточни, че е достатъчно само една държава да признае Нова Атлантида и международният ѝ статут ще бъде уреден.

България може да получи остров в Тихия океан с площ от 27 хил. кв. км

Българският бизнесмен Владимир Баланов иска да подари на българите остров в Тихия океан. Той е с размера на Белгия, съобщи БНТ. "Остров...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com